Dinler siyasallaştıkça katiller yaratıyor

Dinler, (hangisi olursa olsun) siyasetle ilişkilendirildiğinde insanlığı ihya edecekleri yerde savaşa götürüyor. Bakın tarihe... Tarihe, içinden değil, kuşbakışı genel görünüşten bakın...
Mesela Musevilik, Siyonizm’e dönüşmeden önce kimseyi asıp kesmiyor, kendi dışındaki dinlerin müminlerini düşman görmüyordu. Ne zaman siyasal bir aktöre dönüştü, işte o zaman kendi canavarlarını yarattı. Filistin gerçeği ortada..
Hıristiyanlığa bakın...
Roma’nın siyasal çerçevesinin içine girdikten sonra ve özellikle de Roma sonrası 500 küçük prensliğe (devletçiğe) bölünen Avrupa’da neler yaptı..
Kilisenin kutsadığı her kral, kendini Tanrının yeryüzündeki kılıcı olarak görmeğe başladı. Avrupa birden çok mezhebe bölündü. Ve Fransa iç savaşlarında üç haftada 100 bin Protestan öldürüldü.
Endülüs’ün Müslümanlarını Hıristiyanlık dini yok etmedi; Siyasal Hıristiyanlık yok etti.
Hıristiyanları, kutsal adına savaşa çağırıp, Haçlı orduları yaratıp, ta Kudüs’e kadar yollayan da aynı şeydi.
Tapınak Şövalyelerinin gizemi bugün de devam ediyor.
İslam dünyasına gelin...
Hz. Peygamber bu dünyadan ayrılır ayrılmaz, binlerce sahabenin başını gövdesinden ayıran şeyin arasında ne vardı? Devleti kim yönetecek? Ben mi, ötekiler mi? Bizim kabile mi sizin kabile mi? Güç kimin olacak?
Mesele İslam’ın kendisi ve ihyası değil, iktidar meselesiydi. Emeviler, bu kanlı çarpışmaların sonunda kuruldu.
Öyle ki Hz. Peygamberin oğlu gibi büyüttüğü damadı ve aynı zamanda amcaoğlu Hz. Ali ile torunları Hasan ve Hüseyin’in canını alacak kadar şiddete büründü Siyasal İslam.
Günümüze gelelim.
Söyler misiniz? Türkiye’de yıllardır siyasetin ana konusu nedir? Siyasal çatışmalar ve gerilimler hangi gerekçeler üzerinden yürütülüyor?
Siyasal İslam!
Öyle ki;  “Kurtuluş Savaşı olmadı, tiyatroydu”  dedirtecek kadar insanların gözünü karartıyor, ülkeyi kurtaranları düşman gösterecek kadar yalancı duruma getirebiliyor.
Şu an, şimdi, tam da içinde bulunduğumuz günlerde Fransa’da meydana gelen olay, İstanbul’da gerçekleştirilen canlı bomba saldırısının gerisinde ne var?
Gene Siyasal İslamcılık.
Ülkemizin içinde bulunduğu reel politik dikkate alındığında, iktidara geldiği günden bu tarafa toplumu kim geriyor?
AKP!
Peki, bu AKP, kimlerin ve neyin siyasetini sürdürdüğünü iddia ederek, ülke içi karmaşayı yaratıyor?
İslam’dan yaratılan ideoloji olan İslamcılığı.
Bir kere daha soralım: Şimdi, şu an, şu saat Türkiye toplumu neden huzursuz? Bunun gerisinde adı apaçık “barış” olan İslam’ın kendisi mi var; yoksa İslam’ı siyasallaştırarak bir iktidar yaratmayı amaçlayan AKP mi?
Elbette siyasallaştırılan İslam var.
Suriye’de, Mısır’da, Libya’da kısacası İslam toplumlarının içinde bulunduğu büyük kaosun her yerinde, ne yazık ki dinin siyasallaştırılması var. İnsanları düşman değilken düşman, birbirini öldürmezken birbirini öldüren yapan asıl canavar işte budur.
Bu canavar, peygamber soyunu kurutmuş, yine de kana, gözyaşına, iktidar hevesine doymamıştır. Halen de cinayetlerine devam ediyor... Ayrımcılığı körüklüyor, Türkiye’yi huzursuz ülke haline getiriyor.

Yazarın Diğer Yazıları