Fatih Terim daha fazla korunmamalı

Fatin Terim'in vukuatları bitmek bilmiyor. Bu defa da Çeşme-Alaçatı eklendi. "Haklıydı, haksızdı tartışması"na girmeyeceğim. Çünkü "Küfür etmek" bile kavga sebebi. Böylesi bir ülkede yaşadığımızı aklımızdan çıkarmayalım.

Kendi adıma konuşursam ben olayı önce Star TV'den öğrendim. Sonra arkası geldi. Yine de bilmeyenler için kısa özet yapayım. Terim'in damadı Ahmet Baran Çetin Alaçatı'da et lokantası açıyor. Restoranın yan tarafına paravan yerleştiriliyor. Diğer esnaf görüntüyü bozduğu için bunun kaldırılması girişiminde bulunuyor. Sonuçta "Ailenin Babası" Terim'e kadar geliniyor. Telefonla "Beni oraya getirme" diye dayılanmaya muhatap olanın da Adanalı olduğunu anlıyoruz. Hatta Adana Demirspor Kulubü'nde Başkanlık yaptığı ortaya çıkıyor. Aynı zamanda Selahattin Aydoğdu, Futbol Federasyonu'nda yedek üyeliğe seçilecek kadar etkin biri. Hepsinden önemlisi eski milli boksörlerden.

İddiaya göre Fatih Terim, yanında iki damadı, iki koruması ve şoförü olduğu halde hemşehrisinin işyerine gidiyor. Önce tabaklar, sonra masa ve sandalyeler uçuşuyor. Bizim gördüklerimiz, caddedeki kameralara yansıyanlar. Terim ve "baskın ekibi" hızla uzaklaşıyor. İçeriden panik halinde çıkan bir kaç kadın da net olarak seçilmekte.

Yasa konusu

Hukuki deyimle "Haneye tecavüz mağduru" Selahattin Aydoğdu ve çalışanları karakola gidip, şikayetçi oluyorlar. Hatta bunlardan Sefa Gümüş darp raporu alıyor.

Fatih Terim'in yediği yumrukla burnunun hasar gördüğü iddiası Hürriyet'e bizzat kendisinin yolladığı resimle yalanlandı. Tanıklara göre de burun sadece kanamayla hasar görmüştü. Kırık yoktu. Bu arada Terim'in ne kadar sözünün geçtiği medya mensubu varsa aradığı gerçek. Ona "Geçmiş olsun" telefonu açanları yazsam, ağzınız açık kalır. Bu noktada işi en zor olan polis. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Şikayette bulunan şahsı yeniden ifadeye çağırmaları bunun belgesi. Kendini savunma konumunda olan Aydoğdu'nun "Tehditten gözaltına alınması" ise şaşkınlık verici. Ya Fatih Terim ve "Haneye Tecavüz Fezlekesi" hazırlaması gerekenler ne olacak?

"Suç kime yıkılacak senaryosu"nu uygulamak artık zor. Şahitlerin sayısı hayli fazla.

Hoca ve öğrencileri

Fiorentina ve Milan'da sezonu tamamlayamayan Terim'in arşivine dalacağım. Vukuatlar listesi o kadar kabarık ki... İmparator'un -bunu ilk kez kimin taktığını merak ediyorum- yaptıkları epey fazla. Spor yazarı Osman Tamburacı'nın bıyıklarını sinkaflaması akılda kalanı. Terim, her sinirlendiğinde böylesi söylevlerde bulunuyor.

Bu arada öğrencilerini atlamayalım. Emre Belözoğlu en önemlisi. Macaristan maçı sonrası basın tribününe yaptığı el-kol hareketleri hâlâ hafızalarda. Türkiye'nin her şehrinde protesto edilen iki futbolcudan biri. Aradakileri atlayıp, fazla uzatmayacağım. Bilal Meşe'nin gırtlağını sıkan Arda Turan taze vaka.

Koruma kalkmalı

Fatih Hoca'nın bu kadar destek görmesinin başlangıcını hatırlayalım. AB yetikilileri ile yapılan maçta verdiği gollük paslarla Erdoğan'ın gönlünü kazanmıştı. Bu şekilde Külliye'den koruma altına alındı. Türk Futbolu'nun başına geçmesi talimatı da oradan geldi. Aldığı ballı-kaymaklı maaşı ise Göksel Gümüşdağ'a soracaksınız. "Restoran basma" ile taşan bardak yeni değerlendirme gerektiriyor. Bu gidiş Mario Puzzo'nun romanlarını çağırıştırıyor. Lafı daha fazla gevelemeden söyleyeyim; "Fatih Terim vakit geçirmeksizin istifa etmelidir".

* * *

Son yılların en iyisi

656. Kırkpınar Güreşleri Antalya Bölgesi'nin hakimiyeti ile tamamlandı. bunu, bütün boylarda gördük. Başpehlivanlık güreşinin aynı kentin iki güreşçisi arasında geçmesi bunun belgesi idi. İsmail Balaban sabra dayalı taktik savaşıyla Orhan Okulu'yu yendi. Hem de üç oyunu peşpeşe uygulayarak. Bu bir yerde Sevgiili Kardeşim Salim Yavaşoğlu'nu sevindirdi. "Hep aynı oyunlar yapılıyor" demekten sıkılmıştı.

NTV Spor'u başarılı yayını, Gökhan Çetinbaş'ı bilgili anlatımından dolayı kutluyorum. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı da ayrıca tebrik ediyorum. Seneye, tam 20 bin kişiye oturarak izleme imkanı verecek "Yeni Sarayiçi"ni de müjdeledi. Bakan Kılıç bu aralar hep yollarda. Finali Samsun'daki organizasyonla yapacak. Sonra dinlenebilir mi? Hiç sanmıyorum. Peşinden yeni kabine!

Yazarın Diğer Yazıları