İşgal edilen adadan Türkiye’ye tahrik!

İşgal edilen adadan Türkiye’ye tahrik!
Yunanistan, TSK’nın Ege’deki Denizkurdu 2017 tatbikatına karşılık, işgalindeki 18 Türk adasından biri olan Hurşit Adası’nda atışlı askeri faaliyet gerçekleştirdi

Ahmet TAKAN / ANKARA

Kahraman Türk Deniz Kuvvetleri tarafından  büyük bir başarı ile icra edilen Denizkurdu 2017 tatbikatı devam ederken Yunanistan'ın da Ege Denizi'nde, Türk kara suları ve Türk topraklarında atışlı tatbikat gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından işgal atında olan Aydın Hurşit Adası'nda Keravnos 2017 atışlı tatbikatı icra edildi. Üç gün süreli tatbikatın 14 Mayıs'da icra edilen son safhasına Yunan ASDEN Adalar Komutanı Korgeneral Nikolaos Manolakos da katıldı.

Korgeneral Manolakos, Hurşit Adası'nda tatbikata katılan işgalci Yunan askerleri ile birlikte egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı. Tatbikatla ilgili haber ve fotoğraflar Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.    

Tatbikatta, uçaksavar, makinalı tüfeği ve uçaksavar tareti gibi ağır silahların kullanılması da dikkat çekti. Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım," Türk topraklarına Yunan ağır silahlarının yerleştirilmesi Türkiye için potansiyel bir tehdittir "dedi.

Yalım şunları söyledi: "Aydın Hurşit Adası'nın güney bölümünde icra edilen atışlı tatbikata adada konuşlandırılmış işgalci Yunan askerleri katıldı. Atışlı tatbikata denizden destek sağlayan Yunan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı askeri bot da Türk kara sularını ihlal ederek bayrak gösterisi yaptı. Yunanistan, düzenli askeri birliklere ilave olarak Aydın Hurşit Adası'na yerleştirdiği sivilleri de silahlandırdı. Silah, mühimmat ve üniforma ile donatılan sivil halk, milis askeri olarak eğitildi. Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis de, 30 Mart 2017'de Hurşit Adası'nı ziyaret ederek adada görevli Yunan askerleri ve milis kuvvetleri ile birlikte egemenlik ve bayrak gösterisi yapmıştı."