Kazılardan Ermenilerin yaptığı katliam çıktı

Kazılardan Ermenilerin yaptığı katliam çıktı
Atatürk Üniversitesi’nin 1986 yılında yaptığı kazılarda başta Erzurum, Kars, Iğdır, Van ve Ardahan olmak üzere 15 bölgede 5 bin Müslüman Türk’ün Ermenilerce katledildiği bilimsel verilerle ortaya konmuştu

Vahşetin acı belgeleri

Iğdır Oba’da 550 kişi yakılarak, Ardahan’da camide ibadet edenlerin ise vurulduktan sonra ateşe verildiği ortaya çıkarılmıştı. Çıkarılan kafataslarındaki balta darbeleri vahşetin izlerini taşıyordu... ncho";mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-ansi-language:TR'>“Yaptığımız kazılarda Erzurum Alacaköy’de 278, Yeşilyayla’da 95, Tımar’da 350, Tepeköy’de 45, Van Zeve’de 450, Kars Subatan’da 550, Derecik köyünde ise 325 şehidimize ulaştık” dedi.

Atatürk Üniversitesi’nden bilim adamlarının 1986’dan bu yana çeşitli illerde yaptığı kazılarla, Müslüman Türklerin Ermeniler tarafından vahşice katledildiği bilimsel verilerle ortaya konuldu. Bilim adamları, 1986 yılından bu yana Erzurum, Kars, Iğdır, Van ve Ardahan başta olmak üzere toplu mezarların tespit edildiği illerde kazıçalışmaları yaptı. Bölgede gerçekleştirilen 15 kazıda ulaşılan toplu mezarlarda yaklaşık 5 bin Müslüman şehide ulaşıldı. Kazılarla, Iğdır Oba’da 550 sivilin yakılarak, Ardahan’da camide ibadet eden vatandaşların da silahla vurulduktan sonra yakılarak şehit edildiği ortaya konuldu. Erzurum’un Yakutiye ilçesi Dağ Mahallesi’ndeki demiryolunda çalıştırılma bahanesiyle şehir merkezinden götürülen Müslüman ahalinin de söz konusu yerdeki derede yakıldığı ve üzerinin toprakla örtüldüğü tespit edildi. Kazıçalışmalarıyla, Ermeni çeteleri tarafından, cephe gerisinde bulunan çocuk, kadın ve yaşlıların yakılarak, silahla vurularak ve çeşitli işkencelere tabi tutularak katledildiği de ortaya çıktı. Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, “Yaptığımız kazılarda Erzurum Alacaköy’de 278, Yeşilyayla’da 95, Tımar’da 350, Tepeköy’de 45, Van Zeve’de 450, Kars Subatan’da 550, Derecik köyünde ise 325 şehidimize ulaştık” dedi.