Madımak sanıklarının avukatı

Artık "Ben yazmıştım" demekten sıkılır hale geldim. Ancak yine bir konuda daha haklı çıktım. Salı günü yazdıklarımın bir bölümünü hatınlayın;

"Yıllardır İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevini yapan Göksel Gümüşdağ, kendini -asalete göre- hazırladı. En önemli destekçisi Emine Erdoğan. Tayyip Bey'in üstündeki etkinliği tartışma götürmez. Bu konuda da -Ne derse o- olacak. Gümüşdağ'ın şu anda vekaleten, parmak kaldırmayla -geçici asalete- getirilmesinden vazgeçildi. Amaç, sandığa kadar yıpranmasını önlemek. Bu yüzden Mevlüt Uysal ara alternatif olarak seçildi. Yanlış anlaşılmasın; Başakşehir Belediye Başkanı İstanbul'un başarılı isimlerinden. Fakat bu özellik Büyük Aile'nin Etkin Bayanları'nın aldığı kararı delmeye yetmez. AK Parti'nin örtülü belediye başkan adayı kesinlikle Göksel Gümüşdağ'dır."

Bu satırları okuduktan hemen sonra AK Parti'nin kararı açıklandı; Mevlüt Uysal'ın adaylığı kararlaştırıldı. Peşinden aday gösterildi. Sonuçta ilk seçime kadar İBB'nin Başkanı yapıldı. Görevi tamamlama sürecini de başarıyla dolduracağından şüphe yok.

Bir hatırlatma

Alanya doğumlu, İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu Mevlüt Uysal'ın Madımak Otel'de yakılan 33 aydın davasının avukatlarından olduğunu hatırlatacağım. Tabiî sanık avukatlarından biriydi. Peki diğer avukatları ve AK Parti ile mevcut ilişkilerini merak ediyor musunuz?

Buyrun okuyun. İşte liste:

* Hayati Yazıcı - AKP Genel Başkan Yardımcısı

* Haydar Kemal Kurt - AKP Isparta Milletvekili

* Zeyit Aslan - AKP Tokat Milletvekili, Erdoğan'ın eski avukatı

* Hüsnü Tuna - AKP Konya Milletvekili

* Burhanettin Çoban - Afyon'un AKP'li Belediye Başkanı

* Faik Işık - Erdoğan'ın ve Süleyman Mercümek'in avukatı

* İbrahim Hakkı Aşkar - 22. Dönem AKP Afyon Milletvekili

* M. Ali Bulut - AKP Kahramanmaraş Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi

* Bülent Tüfenkçi - Bakan

* Halil Ürün - RP kayıp trilyon davası sanığı, AKP Afyon Milletvekili

* Nevzat Er - Eski AKP Eminönü Belediye Başkanı

* Suat Altınsoy - AKP Konya İl Başkan Yardımcısı

* İbrahim Kök - AKP Elazığ Milletvekili aday adayı

* Ali Aşlık - Eski AKP İzmir İl Başkanı

* Bedrettin İskender - AKP Ümraniye Belediye Başkan adayı

* Ekrem Bedir - AKP Sakarya-Hendek Belediye Meclis Üyesi

* Faruk Gökkuş - AKP Kağıthane Belediye Başkanlığı aday adayı

* Hasan Hüseyin Pulan - AKP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi

* Hurşit Bıyık - AKP Trabzon İl Başkan Yardımcısı

* Reşat Yazak - Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi

* Celal Mümtaz Akıncı - Afyon Barosu Bşk. ve AKP oyları ile Anayasa Mahkemesi Üyesi

* Tayfun Karali - İBB Darülaceze Müdürü

* Ferruh Aslan - İBB Basın Yayın Müdürü

Ve

* Şevket Kazan - Eski RP milletvekili, Adalet Bakanı

* Eyüb Karagülle - Eski Saadet Partisi ilçe başkanlarından

***

Gazeteci olmayanlar

Madem bu kadar avukatlardan sözettik, bir de tahliye haberi verelim. Eski Hakim ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avukatı Celal Çelik nihayet serbest bırakıldı. Ortada Bylock başta hiç bir somut delil yokken, gözaltına alınmasına şaşıranlardanım. Kaldı ki, hakimlik görevinden "FETÖ'cüleri ağır bir dille suçlayıp" istifa edişini bilmeyen yoktu. Nasıl oldu da, böylesi bir operasyona kalkışıldı. İnsanın aklına sadece Erdoğan'ın iddiası geliyor; "Bu Kılıçdaroğlu var ya, yakında içeridekiyle -Enis Berberoğlu'nu kast ediyor- bağlantısı çıkarsa şaşırmayın".

Bu delilsiz iddiayı ortaya atanın Cumhurbaşkanı olması şaşırtıcı değil mi? Ayrıca işareti alan yandaş gazetelerden birinin yaptığı şu haber ise Türk basınının yüz karalarından olarak anılacak; "Kılıçdaroğlu'nun Avukatı Celal Çelik, telefonunun şifresini polislere tam üç kere yanlış verdi. Böylece, gizli belgelere ulaşılmasını engellemeye çalıştı".

Bunlara gazete ve gazeteci demeye dilim varmıyor. İşaret Fişeği'ni gördükleri an, doğru/yanlış gösterilen hedefe saldırıyorlar. Yalancılık ve uydurmacılığın her türlüsü onlar için mübah.

***

Parmak sallayan

Ekran tartışmalarında bazı özel tipler var. Mesela Yrd. Doç. Dr. Selman Öğüt. Saç ektirmesinden, hırçınlığına kadar ilginç biri. Taneli yiyecekler, özellikle pirinç uzmanı. Bu aralar, ekranda pek göremez olduk. Acaba önemli işleri mi var? Ya da AK Parti daha iyi sözcüler mi buldu?

Hemen her gece bir başka kanalda gördüğümüz Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu da farklı akademisyenlerden. Özel boyalı ve zülüflü saçlarıyla yaşını göstermiyor. Bakımlı bıyıkları da kendine has. Parmak sallamaları kimsede yok. Cerablus Harekatı'nı Niğbolu Savaşı ile eşdeğerde tutuyor. Kendi konuşuyor, konuşuyor. Söz başkasına geçti mi başlıyor tabletiyle oynamaya. Bana göre AK Parti'nin ilk genel seçimde Rektörü Milletvekili yapması şart. Bunu çoktan haketti.

Yazarın Diğer Yazıları