MGK masasındaki vahim rapor!

MGK masasındaki vahim rapor!
İstihbarata göre terör örgütünün üç hafta içinde sınırdan hızlı bir şekilde silah ve bomba sokmaya başladığı detaylı olarak anlatılıyor

Silahlar dağıtılmış bile

Rapordakİ bilgiler şöyle: Bizzat şehir merkezlerine inerek güvenlik güçlerine, kamu kurumlarına yönelik silahlı eylem yapmak için eğitim almış militanlar ile milis ve iş birlikçilerine kentlerde emniyet, asker ve kamu görevlilerine yapılacak kanunsuz gösterilerde kullanılmak üzere silah dağıtıldı.

Polis ve askere acıma

Eylemlerİn şiddetini artırmak için milislere el bombası, roketatar, lav, doçka, uçaksavar, keskin nişancı tüfeği, kalaşnikof ve susturuculu tabanca dağıtıldığı, bu silahların yasadışı eylemlere müdahale eden güvenlik güçlerine, muhalif siyasi partilere yönelik eylemlerde kullanılması talimatı verildi.

MİT’e suikast hazırlığı

Raporlara yansıyan ayrıntılara göre PKK’nın hedefinde sadece polis ve asker değil, MİT de var: Tespit edilen MİT, Emniyet ve Jandarma istihbarat personeli başta olmak üzere güvenlik güçlerine suikast yapın, eylemlerde kullanılacak silahları, organize suç şebekelerinden temin edin.

‘Yemlemek’ için 48 Kalaşnikof

MGK masasındaki raporun haricinde şimdi de “çözüm süreci” masalında yaşanan gerçeğin perde arkasına bakalım. Asker, Şırnak’taki operasyonda PKK’nın K. Irak’tan gönderdiği 48 Kalaşnikof ile mühimmatın “yem” olduğu kanaatinde. Çünkü örgüt daha önce de 1500 uzun namlulu silah, 50 roketatar ve 3,5 ton patlayıcı sokmuş. Uzmanlar, şimdi silahların yem olup olmadığını tartışıyor!


Ahmet TAKAN Yazdı