Sürekli haksızlıklarla nereye varılacak?

AGİT'in tespitleri aslında herkesin gözlediği bildiği şeyler. Hiçbirinde terslik yok. Yaşadığımız gerçeklik. Burada sorun YSK'nın tutumu.

                Eğer Türkiye'de yasaya rağmen ve yasanın açık hükümleri bir tarafa konularak yeni bir yorum getirilerek yapılacak her türlü seçim müdahalesi veya uyumsuzluğu meşrulaştırılacaksa ortaya şu sonuç çıkmaz mı?

                "Bunlar seçimle gitmez. Ne yapıp eder, bir yolunu bulur ve tepemizden kalırlar.."

                Eğer asıl mesele bu ise bilelim.

Efendim deniliyor ki YSK baskı altındaydı..

                Öyle ise onu da bilelim.

Millet gerçeği bilirse kimse kimseye kolay kolay baskı yapamaz.

Açık toplum dediğimiz şey budur.

Açık toplum, sevilmez.

Gerçeğin çarpıtılmadığı durumlar sevilmez.

İstenmez.

Ve elbette çarpıtanların hoşuna gitmez.

Halk sandıkta verdiği kararın sonuçlarını her şart altında alamayacaksa ne yapacak?

Sokağa mı çıkacak?..

Allah göstermesin!

Bu durum, Türkiye'nin karpuz gibi ortadan yarılması ve büyük çatışmaların habercisi demektir ki Irak'a döneriz. Bu sebeple kurumlar rollerini kanunda yazıldığı gibi oynamak ve yerine getirmek zorundadır.

Kaldı ki adalet herkese lazımdır.

AKP, dibe çökerken...

Yolun sonu göründü..

AKP için belirginleşen şey, çöküşün açık hale geldiğidir. Bu herkesçe belirgin bir biçimde görülecek bir durum. Özellikle büyük şehirlerdeki seçmen desteğini çekmiştir.

AKP'liler durumun farkında. Şimdiden değerlendirmelere başladılar. Ancak, belirgin bir makas değişimi sağlamadıkça, makûs talihi değiştiremeyeceklerdir.

Çünkü içinde bulundukları sarmal, onların sonu olacaktır.

Halen daha, "reis gücüyle" toparlanacaklarını düşüneceklerdir. Ancak, "Reis" de miadını doldurmaktadır. "Reis'in"; inandırıcılığı, verdiği güven, uygulamalarındaki adaletsizlikler ve iktidarı süresi boyunca ortaya koyduğu tutarsızlıklar gittikçe büyüyerek karşısına dikilecektir.

                Artık bütün seçimleri YSK'nın maç ortasında kural değiştirmesiyle kazanamaz olacaktır.

Türkiye'nin öteden beri sürüp gelen siyasi pratiği buna müsaade etmeyecektir. Çok daha önemlisi, yarattığı mağduriyetler çoğaldıkça, göle atılan bir taş gibi dalga dalga toplum kesimlerini tetikleyecek ve etkileyecektir. Buna bir de ekonominin baskısını eklediniz mi, AKP için yeni dönem muhalefet göreviyle başlamış olacaktır. Doğrusu da budur. İyi bir demokrasi için, bir iktidar süresi iki dönemi geçmemelidir.

Bu sebeple AGİT onlara da lazımdır. Aynı şekilde adil bir YSK ve seçim kanunları onlara da lazım olacaktır. Hem de birkaç yıl içinde...

Yazarın Diğer Yazıları