Toplu ulaşıma kısıtlama getirildi 'Artık bu kart sahiplerinden ek ücret alınacak'

Toplu ulaşıma kısıtlama getirildi 'Artık bu kart sahiplerinden ek ücret alınacak'
Toplu ulaşım kartlarında milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar alındı. Toplu ulaşıma kısıtlama getirildi. Artık bu karta sahip kişiler ek ücret ödemek zorunda kalacak.

Toplu ulaşım kartlarında yeni düzenlemeye gidildi. Milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni düzenleme kapsamında toplu ulaşıma kısıtlama getirildi. Ücretsiz ve indirimli seyahat kartı kullanımında flaş değişikliğe gidildi. Yeni alınan karar ile birlikte gün boyunca 4 kez ücretsiz toplu taşıma kullandıktan sonra bir daha o gün içinde ücretsiz seyahat edilmeyecek.

TOPLU ULAŞIMA KISITLAMA GETİRİLDİ

ekran-goruntusu-2024-01-31-121810.png

Bundan sonra toplu taşımada sınırsız biniş hakkı sona erdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, bundan sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile indirimli bilet kullanan 60 yaş ve üzeri vatandaşların günlük sadece 4 ücretsiz biniş hakkı olacak.

EK ÜCRET ÖDENECEK

Aynı şekilde ücretsiz kart kullanan öğretmenlere de sınırlama uygulanacak. Öğretmenler de günlük 4 defa ücretsiz toplu taşımaya binebilecek. Bu sınıra ulaşan milyonlarca kart sahibi, geri kalan seyahatlerinde tam ücret ödemek zorunda kalacak.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

ekran-goruntusu-2024-01-31-121850.png

Ücretsiz kart kullanan vatandaşlar alınan bu yeni karara tepki gösterirken, belediye yetkilileri bu karar ile birlikte toplu taşıma sistemini daha adil ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Ücretsiz ve indirimli kart sahiplerinin günlük binişlerinde getirilen sınırlama, özellikle yaşlı vatandaşlar tepki gösterdi.

MECLİSTE ONAYLANDI

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın talimatı doğrultusunda Özel Halk Otobüsü sahiplerine yapılan aylık destek ödemeleri yükseltildi. Ayrıca, ücretsiz ve indirimli seyahat hakkından yararlanan minibüsçülere sağlanan yıllık destek miktarı da arttırıldı. Böylelikle toplamda 700 milyon TL'lik bir destek sağlandı. Bu önemli karar, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yetki kararı sonrasında hayata geçmiş oldu.

iett-otobus-dha.jpg

Ulaşım Daire Başkanlığı, ihale sürecine çıkarılacak olan otobüslerle ilgili de açıklamada bulundu. 108 özel halk otobüsünün P plakaya dönüştürüleceğini belirtti. Geçtiğimiz yıl 465 aracın P plakaya dönüştürüldüğü duyuran yetkililer, 108 hat sahibinin başvuru yapmadığı için P plaka alamadığının altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.