Ümit Özdağ: "Koltuk uğruna..."

Ümit Özdağ: "Koltuk uğruna..."
MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, MHP'li vekillerin 'Başkanlık' tutumuyla ilgili çok sert bir açıklama yaptı. Özdağ, MHP'li vekillerin ülkenin geleceğini koltuk uğruna riske atacağını düşünmek istemediğini söyledi.

Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuşan MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, anayasa değişikliği teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özdağ, “Ben ikinci tur oylamada MHP’nin tepkisinin ortaya çıkacağını düşünüyorum. MHP’li vekillerden hiç birinin iki yıl daha koltukta kalmak uğruna Türkiye’yi felakete sürükleyeceğini düşünmek istemiyorum” dedi.

MHP DEĞİL, MHP TABANININ VEKİLİYİM

CHP’li milletvekillerine bir mektup gönderen Ümit Özdağ, mektubunda “Erdoğan ve Bahçeli ittifakı, Türkiye’yi başkanlık anayasası ile bir bilinmeze doğru sürüklüyor” ifadelerine yer vermişti.

Özdağ söze "MHP değil, MHP tabanının vekiliyim" diyerek başladı. Özdağ, mevcut durumda, MHP tabanının bu anayasa değişikliğine karşı olduğunu söylerek "Taban vekilleri etkilemeye çalışıyor" dedi.

Anayasa değişikliği ile getirilmek istenenin, ‘başkanlık sistemi’ değil, ‘otoriter reislik rejimi’ olduğunu söyleyen Özdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun vehametini bir tek ben değil Cumhurbaşkanı’nın kendisi bile söylüyor. Türkiye’nin Irak’a, Suriye’ye dönüştürülmek istendiğini kendisi ifade ediyor. MHP’nin Grup Başkanı ha keza Türkiye’nin çok ağır bir dönemden geçtiğini, ciddi saldırılara maruz kaldığını belirtiyor. Peki böyle bir dönemde neden Türkiye’yi bölen, ayrışmaya neden olan bir konuyu gündeme getiriyorlar? Ben vekilleri uyardım, bu hesabı şimdi bırakalım 2 yıl sonra görüşelim. Şimdi milli birliğimizi koruyalım. Bu anayasa milleti bölüyor. Bu kötülüğü kendinize de millete de yapmayın. Bu ayıptır. Fakat daha ötesi Türkiye’yi felakete sürüklemektir"

TARİHE HAKARET EDİYOR

Mektubunda; “Gazi Meclis, sahip olduğu yetkileri İstiklâl Harbi’nden bugüne getirmektedir. Bugün bu yetkileri, Türkiye’nin ağır bir tehdit ile karşı karşıya olduğumuz iddiası ile bir kişiye devretmeye kalkmak sadece Türk Milletine değil, İstiklal Harbi’mize de ihanet anlamına gelecektir" değerlendirmesinde bulunan Özdağ, yapılmak istenen değişikliğin Meclis tarihine hakaret olduğunu kaydetti.

Özdağ "İstiklâl Harbi’nde bile bir kişiye verilmeyen yetkiler, bugün daha ağır koşullar söz konusu olmamasına rağmen, tek bir adama verilmeye çalışılıyor" dedi.

BİZİ MARSLI BİR MİLLET Mİ SEÇTİ?

Özdağ, Başbakan Binali Yıldırım’ın “Anayasa değişikliği Meclis iktidarından millet iktidarına giden yolu açacak” sözlerini de eleştirdi. Özdağ, "Ne yani, biz bu millettin oylarıyla seçilmedik mi? Mars’taki bir millet mi seçti bizi. Eğer Meclis milletin iradesini ve iktidarını temsil etmiyorsa diyelim ki yüzde 51 ile seçilen bir başkan nasıl temsil edecek?" diye sordu.

MHP'NİN TAVRI İKİNCİ TURDA ÇIKACAK

MHP’li vekillerin neden bu değişikliği onayladığı sorusunu ise Özdağ "Henüz yorum yapmak için erken. Ben ikinci tur oylamada MHP’nin tepkisinin ortaya çıkacağını düşünüyorum. MHP’li vekillerden hiç birinin iki yıl daha koltukta kalmak uğruna Türkiye’yi felakete sürükleyeceğini düşünmek istemiyorum. Onlara olan umudumu koruyorum" dedi.

Özdağ, değişiklik oylamasının 330’un altında kalacağını da ifade etti.

AKP, BU ŞARTLARDA SEÇİMİ GÖZE ALAMAZ

Özdağ, AKP'nin bu koşullarda seçime giderse iktidarı kaybedebileceğini bu nedenle seçimi en iyi ihtimal kasım ayında göze alabileceğini de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler