Trabzonspor ve 2011...

Küresel ısınmanın getirdiği havasal değişimden dünyada en az etkilenecek kesimlerin başında gösterilen Doğu Karadeniz farklı bir açıdan daha cazibe merkezi olacak..
Doğu Karadeniz’in merkezi konumunda bulunan, bölgenin lokomotoifi sayılan Trabzon’da bu nedenle ayrı bir öneme sahip..
Trabzon’u çeşitli alanlarda önemli kılan özellikler var..
Ulaşımda, deniz, kara ve havayolu ile dünyanın dört bir yanına bağlantı..
Kültürde, dünyanın en eski şehirlerinden biri olması..
Turizmde, geleceğin stresten uzak dinlenme alanları dağ ve yaylalar..
Sporda Trabzon’un önüne geçmiş olan Trabzonspor’un yeniden ayağa kalkış projesi..
Ve de, 2007’de Karadeniz Oyunları ile başlangıcı yapılan 2011’de Avrupa Gençlik Olimpiyatları ile zirveye taşınacak dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birinin gerçekleştirilecek olması..
Tarihe bakıldığı zaman, Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Yavuz Sultan Selim’in valilik yaptığı Trabzon, geleceğin kenti olma noktasında çok büyük avantajlar yakalamış bur durumda..
İşte bunları, azama şekilde değerlendirerek, hem kendisine, hem çevresine, hem de Türkiye’ye kazanımlar sağlamada Trabzon için sürükleyici lokomotiflere büyük görevler düşüyor.
Şüphesiz ki bunların başında da Trabzonspor geliyor.
2011 için Akyazı Projesi kapsamında inşa edilecek 40 bin kişilik modern birstat ve çevresindeki sportif ve sosyal tesisler Trabzonspor’u daha da büyütecektir.
Ama, bu tesislerden önce en büyük ivmeyi şüphesiz Trabzonspor’un 2010-2011 sezonundan önce daha önce 6 kez kazanıp, yaklaşık 25 yıl ara verdiği Türkiye Şampiyonluğu’nu kazanması yapacaktır.
Bu nedenledir ki Trabzonspor, Trabzon, Doğu Karadeniz ve 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları için büyük bir sorumluluk altındadır.
Bu sorumluluğu sadece 2011’e kadar elde edilecek Türkiye Şampiyonluğu ile sınırlamak da doğru değildir.
Trabzonspor, bir şehrin kaderini büyük ölçüde değiştiren olimpiyatlar için, o kentte yaşayanların, yetki ve sorumluluk sahibi olanların neleri yapması gerektiği konusunda da uyarıcı anlamda öncülük etmelidir.
Trabzonspor, 2011’de dünyanın gündemine taşınacak Trabzon’u her açıdan zirveye taşımada, herkesin ve herkesimin yapacağı işbirliğinin sürükleyici lokomotifi olmak zorundadır.
Geleceği düşünerek program yapan ve proje üreten Trabzonspor yönetimi, 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali’ni de göz önüne getirerek, daha büyük ve detaylı düşünceyle hareket etmeli ve Trabzon’u da kendileriyle birlikte sürüklemelidir.

Yazarın Diğer Yazıları