Futbolun Poseidonu Cevat Kol yazdı. Giresunspor 2-0'dan nasıl geri döndü. Altın değerinde kazandığı 1 puanı yazdı

Futbolun Poseidonu Cevat Kol yazdı. Giresunspor 2-0'dan nasıl geri döndü. Altın değerinde kazandığı 1 puanı yazdı

Süper Lig’deki ilk sezonunda gelgitler yaşayan fındığın kalesi Giresunspor, tehlike hattından uzak durmak için yoğun efor sarf ediyor. Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet ve yönetim kurulunu tebrik etmek lazım. Kendilerini lige çıkaran teknik direktör Hakan Keleş’in arkasında durarak örnek davranış sergilediler. Haftalarca puan alamadılar. Suçu Keleş’in üzerine bırakıp işin kolayına kaçmadılar. Sorunların üzerine birlikte gidip aştılar. Yerlerini ve hadlerini bilerek oynadılar. Her şeye rağmen ligde teknik adam değiştirmeyen 3-5 takımdan biri oldular. 

Yeşil beyazlılara milli maç arası yaradı. Sakatlar düzeldi ve takıma katıldı.  aynı şeyleri konuk takım için söylemek mümkün değil. Sivasspor’da Camara, James, Konate, Ziya ve Koray sakatlıkları nedeniyle takımdaki yerini alamadı. 
Maç öncesi veriler bu şekilde. Maça gelirsek; korku tüneline girmek istemeyen Giresunspor ile ligde “tuzu kuru!” sayılabilecek Sivasspor üç puan için mücadele etti. Gülen taraf olmadı. Bir puana sevinen ev sahibi takım Giresunspor oldu. 
İlginç bir ilk yarı izledik. Puana ihtiyacı olan küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen takım sanki Giresunspor değil. Kendi evinde seyircisi önünde bahar yorgunluğunu üzerinde taşıyan bir takım izledik. Orta sahaları mehter takımı eşliğinde geçilebilen, pas hatalarının yüksek olduğu bir ilk yarı izledik. Yeşil beyazlılar rakip kalede kaleciyi rahatsız edecek bir pozisyona girmedi. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri beraberlik havası  ile futbol oynayıp rakibini uyuttuktan sonra ilk yarının son 6 dakikasına iki gol sıkıştırdı. 39.dakikada Kayode, 44.dakikada Gradel takımını ilk yarıda büyük avantaj sağlayan gollere imza attılar. Böylece ilk yarıda soyunma odasına mutlu giden taraf Sivasspor oldu.

İkinci yarıda sahada  daha istekli bir Giresunspor vardı. İlk yarıda bulduğu iki golün üzerine yatan, skoru korumaya çalışan Sivasspor’u rahatsız eden bir oyun ortaya koydu. 72.dakikada Umut Nayır’ın kafa golü oyuna heyecan getirdi. Beraberliği yakalayıp bir puan alma düşüncesi ile rakip kaleye yerleşti. 80.dakikada istediği beraberlik golünü yine Umut Nayir ile buldu. Alınan bir puan Giresunspor için altın değerindeydi. Bu puan ileri haftalar için moral olur, ilaç olur.

Bir kaç cümlede Giresunspor taraftarı için yazmak lazım. Elinizdeki takımın kıymetini bilin. Ligde kalma mücadelesi veren takımın tribünlerinden 6 bin taraftar var. Taraftar takımına bugünlerde lazım. Bahar havasında oynanan bir müsabakada çiçeklerin olmamasını anlamak mümkün değil.

İlgili Haberler