04 Mart Hadi ipucu cevabı belli oldu!

04 Mart Hadi ipucu cevabı belli oldu!
Hadi İpucu ve cevabı belli oldu. Tarihe meraklıysanız ve güvenlik kameralarını araştırdıysanız bu akşam hadi'de bir adım öndesiniz demektir. Güvenlik kameralarının tarihi hakkında neler biliyoruz sevgili hadiciler? İşte detaylar...

Hadi, bugün 12:30 yarışması ile takipçileri ile buluşuyor. Her gün saat 12:30'da ve akşam kuşağında 20:30 ipucu soruları ile canlı olarak yarışmacıları bekliyor. Peki, bugünkü ipucunda geçen soru nedir? İşte detaylar...

Hadi ipucu sorusu ve cevabı:  Tarihe meraklıysanız ve güvenlik kameralarını araştırdıysanız bu akşam hadi'de bir adım öndesiniz demektir. Güvenlik kameralarının tarihi hakkında neler biliyoruz?

Hadi ipucu cevabı :Bilinen ilk cctv sistemi 1942 Nazi Almanyası’nda V-2 roketlerinin fırlatılışlarının izlenmesi amacı ile Siemens tarafından Peenemünde kuruluyor. Sistemin teknolojik dizaynı ve uygulaması Alman mühendis  Walter Bruch tarafından koordine ediliyor.

ABD’de ilk ticari CCTV sistemi Vericon adı ile 1949‘da piyasaya sunuluyor. Vericon hakkında fazla bir bilgi bulunmamasına rağmen, reklamlarında “hükümet iznine tabi değildir” ifadesi kullanıldığı biliniyor.