05 Kasım Pazartesi 2018 reyting sonuçları açıklandı 

05 Kasım Pazartesi 2018 reyting sonuçları açıklandı 
05 Kasım Pazartesi 2018 reyting sonuçları açıklandı mı! Bir Umut Yeter mi? Can Kırıkları mı? Çukur mu? Söz mü? Yasak Elma mı? reytinglerde birinci geldi sorusu dün akşam itibarıyla cevap bulmuş oldu. İşte AB ve Totelde zirvenin gerçek sahibi.

Türkiye 05 Kasım Pazartesi 2018 reyting sonuçlarını büyük heyecanla merak eder hale geldi. Her hafta olduğu gibi yine bu hafta da pazartesi gecesi reytinglerde adeta kıyasıya bir çekişme söz konusu. Diziseverler, Bir Umut Yeter mi, Can Kırıkları mı, Çukur mu, Söz mü, Yasak Elma mı, reytinglerde birinci geldi diye sormaya başladı. Bilindiği üzere Türk televizyonlarında reyting savaşları yaşanıyor. Dizi ve programların kaderi reyting sonuçlarına bağlı oluyor ve yapımcılarında hayatında önemli bir rol oynuyor.

05 KASIM PAZARTESİ REYTİNG BİRİNCİSİ

5 Kasım  tarihinde Total'de Show TV'de ekrana gelen "Çukur" dizisi 1.sırada yer alırken, 2.sırada Star TV'de ekrana gelen "Söz" dizisi, 3.sırada "Fatih Portakal ile Fox Ana Haber" yer aldı.

AB'de ise 1.sırada "Çukur", 2.sırada "Fatih Portakal ile Fox Ana Haber", 3.sırada ise "Söz" dizisi yer aldı.

REYTİNG NEDİR

Reyting bir programın izleyici oranını ifade eder. Reklam verenler için ölçülmektedir. Reyting ölçümünün toplumsal bir misyonu yoktur. Amaç hangi zamanda, hangi programı, kimlerin seyrettiğini tespit edip hedef kitleye ulaşmaktır. Televizyonların daha kuruluşlarında belirli bir görüş ve amaçları, ona bağlı olarak da hedef izleyici kitleleri vardır ve pek değişmez. Bu açıdan bakıldığında reyting, televizyoncuların bir meselesi değilmiş gibi görünüyorsa da sonunda televizyon kanalları da birer ticarethanedir. Ayakta durabilmeleri için gelire ihtiyaçları vardır, bu gelirin ana kaynağı da reklamdır.

REYTİNG NASIL ÖLÇÜLÜR

Reyting şu basamakları takip eder: Ölçümün yapılacağı bölgede yaşayan insanların demografik özellikleri ve sosyo-ekonomik statüleri hakkında ayrıntılı bilgi toplanır. Ardından söz konusu bölgenin yapısını temsil etme yeteneğine sahip ailelerden oluşan bir izleyici paneli oluşturulur. reyting ölçümü yapılması için seçilecek ailelerin bulunduğu şehirlerin 5 yaşın üzerinde olup kentli nüfusa sahip olması gözetilir. Yaklaşık 41 milyon kişilik bir nüfusa karşılık gelir).şu anda yapılan reyting ölçümleri 2201 evde, 2801 rating aleti takılarak yapılmaktadır. O evdeki tüm televizyonlara bu aletten takılır. Peoplemeter adı verilen bu reyting aletinin özel bir kumandası vardır. bu kumandayla o anda televizyon seyretmekte olan kişi sayısı ve bunların kim olduğu da gözlemlenebilir. Evdeki her aile bireyine bir numara tahsis edilmiştir. örneğin 1 numaralı düğme babanın, 2 numaralı düğme annenin, 3 ve 4 numaralı düğme çocukların gibi. aile bireyleri, televizyon izlemeye başladıkları anda ve izlemeyi bıraktıkları anda kumanda cihazında kendilerine ait düğmeye basarlar. ayrıca 9 dakikada bir “aynı kişiler mi?” sorusu görülür. böylece aile bireyleri izlemeyi bitirme ve başlama anlarında kişisel düğmelerine basmaları konusunda uyarılmış olurlar.