1 milyon Suriyeliye hediye ev. Elazığ ve İzmir depreminde evsiz kalanlara ev hediye edilmedi

1 milyon Suriyeliye hediye ev. Elazığ ve İzmir depreminde evsiz kalanlara ev hediye edilmedi
İzmir ve Elazığ'da meydana gelen büyük depremlerin ardından zor durumda olan depremzedelere TOKİ’nin yaptığı evler satılırken, 1 milyon Suriyeliye binlerce briket ev hediye edildi.

Bayramın ikinci gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Suriyeliler için yapılan 60 bin briket ev adına anahtar teslim töreni düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanlı Süleyman Soylu da katıldı.

Soylu, ''''İdlib’de 57 bin briket evi tamamladık, yılsonuna kadar 100 bin evi bitireceğiz. 73 okul, 50 cami, 23 sağlık tesisi, 18 sosyal tesis, 25 park, 34 fırın, 40 su kuyusu yapıyoruz'''' ifadelerini kullandı.

Bu durumun ardından İzmir’de meydana gelen depremden sonra Türk vatandaşlarına evlerin ücret karşılığında satıldığı akıllara geldi.

DEPREMDE EVLER PARAYLA VATANDAŞLARA SATILDI

30 Ekim 2020’de meydana gelen İzmir depreminde en az 100 bin yapı yıkılmıştı. Evlerinden ve işyerlerinden olan vatandaşlar, umutla evlerinin hükümet tarafından karşılanacağını düşünmüştü. Ancak, TOKİ’nin depremzedeler için yaptığı evler, vatandaşlara para karşılığında satıldı.

Elazığ’da ise 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra ise vatandaşlar hayatta kalmanın mutluluğunu yaşayamadan ev sorunlarıyla boğuşmuştu.

Günümüze bakıldığında ise Suriyeliler için yapılan binlerce briket evlerin hiçbir ücret veya karşılık beklenmeksizin hediye edilmesi dikkat çekti.

İlgili Haberler