1-0 yenikken Giresunspor nasıl kazandı

1-0 yenikken Giresunspor nasıl kazandı

CEVAT KOL / Yeniçağ

İklimi aynı, denizi ortak, Süper Lig’deki pozisyonları da aynı olan ve kümede kalma mücadelesi veren iki takımdan Çaykur Rizespor’da sakat ve cezalılar çiçeği burnundaki teknik direktörü Bülent Korkmaz’ı zor durumda bıraktı. Baiano, Boldrin kart cezalısı Umar ve Gökhan Gönül ise sakatlıkları nedeni ile yer alamadı. Giresunspor’da ise Zeki, Erol ve Emre sakat..
İKİ BAŞKENT DİYEBİLİRİZ
Çayın başkenti Rize ile Fındığın efendisi Giresunspor fikstürdeki yerleri gibi performansları da birbirini aratmıyor. İki takım da son oynadıkları 10 maçta ancak 7’şer puan toplayabildi.. Her puan altın değerinde olduğu bu dönemde çok ciddi bir kayıp söz konusu yani!
REHAVET BÖYLE BİR ŞEY
Böyle bir ortamda kendi saha ve seyirci avantajını kullanan Çaykur Rizespor oyuna daha hızlı ve arzulu başladı. Bu baskı 15 dakika içinde meyvesini verdi. Gedson Fernandes farkını bu maçta da hissettirdi. Adrese telim yaptığı ortaya Pohjanpalo kafayı vurup takımının golünü kaydetti. Konuk takım golden sonra “kaybedecek bir şey yok” düşüncesi ile oyuna girdi. Skoru koruma gayretinde olan Rizespor bunun bedelini ağır ödedi. Uzatma dakikalarında “ilk yarı bitti” rehavetine kapıldı. Savunmanın hatasını maçın orta hakemi penaltı ile cezalandırdı. Chiguinho topu filelere gönderdi. İlk yarı karşılıklı gollerle sona erdi.,
KİM İZAH EDERDİ?
İkinci yarıya Giresunspor golle başladı. Traore takımını öne geçiren golü atınca bu kez skoru korumaya çalışan taraf oldu. Ev sahibi takım istediği bitirici arakları bir türlü gerçekleştiremedi. Beş çayına gitmiş misafir gibiydi. Zaman eridikçe tribünler takımın aleyhine döndü. Yönetim istifa sesleri yükselince VAR bile çare olmadı. Uzatma dakikalarında imdada penaltı için yetişen VAR’a maçın orta hakemi Yaşar Kemal Uğurlu “hayır” dedi. VAR’ın öngördüğü penaltıyı verseydi Beşiktaş Kayseri kupa maçında verilmeyen penaltıyı kim izah edebilirdi. Pozisyon tıpa tıp tıp aynısıydı. Uğurlu VAR’ı bile kurtardı..
Rizespor kendi evinde kendini ateşe attı. Bu maçı çıkış maçı olarak gören yeşil beyazlılar için “diş sallandı”
Maçtan önce bir kez düşünmesi gereken Çaykur Rizespor şimdi iki kez düşünmeli

Yazarın Diğer Yazıları