11 bin polis ve jandarma cezaevini bastı. 5 yıldızlı tatil köyleri gölgesinde kaldı

11 bin polis ve jandarma cezaevini bastı. 5 yıldızlı tatil köyleri gölgesinde kaldı
Venezuella polisi Hector 'Nino' Guerrero tarafından yönetilen ve içinde hayvanat bahçesi, kumarhane, diskoteğin olduğu gece klübünün de olduğu Tocoron hapishanesine şok baskın düzenledi.Baskından çete lideri önce Guerrero kaçtı.Polis hapishanede internet ortanının bile bulunduğunu açıkladı.

Venezuela polisi ve jandarması 11 bin kişilik bir ekiple ülkenin en azılı çete üyelerinin bulunduğu Tocoron hapishanesini bastı.Hapishane içinde kendilerine lüks hayat kuran çete üyelerinin tamamı gözaltına alınırken, çete lideri ve hahishanenin çetebaşı Hector 'Nino' ​​Guerrero baskını önceden haber alıp kaçtı.

b1.jpg

The Sun'da yer alan habere göre ,İçinde leoparlar, kaplanlar, aslanlar,çeşikli kuşlar, timsahlar ve pumalar da dahil olmak üzere bir dizi vahşi hayvanın bulunduğu hapishanede gece kulübü, havuz ve kumarhane polis ve askerleri bile şaşırttı.

b2.jpg

Baskın sırasında şiddetli çatışmalar yaşanırken Venezuella güvenlik kuvvetleri zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullandı.Mahkumların dışarıdan gelen aileleri ve misafirleri ile gece klübünde eğlenip havuzda içki içerek zaman geçirdiği de saptandı.Polisler hükümlülerin çocukları için oyun alanının yanında bir yüzme havuzu ve bir beyzbol sahası buldu.

ekran-goruntusu-2023-09-22-152659.jpg

Mahkumlar ayrıca kurdukları mini şehirde yasadışı olarak kripto para madenciliği yapmaktan keyif almışlar. Polis ayrıca, yetkililer 'şehri' basarken bazı kartel patronlarının kaçtığına inanılan bir tünel ağı da buldu.

b4.jpg

Yeraltı geçitlerinden birinin birkaç çıkışı vardı, bunlardan biri kıyıda üç ahşap sal bulunan bir göle açılıyordu. Ayrıca Aragua hapishanesinde otomatik tüfekler, tabancalar ve mühimmat da dahil olmak üzere muazzam bir silah cephaneliği buldular.

b7.jpg

Yerel basında çıkan haberlere göre, çete lideri Hector 'Nino' ​​Guerrero, bir ihbar üzerine baskından günler önce dostlarıyla birlikte kaçtı.

b5.jpg

b3-001.jpg

b6.jpg

ekran-goruntusu-2023-09-22-153144.jpg

ekran-goruntusu-2023-09-22-153128.jpg