14 Aralık 2018 Cuma reyting sonuçları açıklandı

14 Aralık 2018 Cuma reyting sonuçları açıklandı
14 Aralık 2018 reyting sonuçları açıklandı mı! Diziseverler dün akşam Arka Sokaklar mı, Gülperi mi, İstanbullu Gelin mi, Kızım mı, Şahin Tepesi mi? reytinglerde birinci geldi merak ediyor.

14 Aralık Cuma reyting sonuçları açıklandı. Arka Sokaklar, Gülperi, İstanbullu Gelin, Kızım, Şahin Tepesi mi reytinglerde birinci geldi dün akiam itibariyle cevap bulmuş oldu. Her hafta olduğu gibi bu haftada cuma gecesi için kıyasıyla bir mücadele vardı. Türk dizi ve programlar için kırmızı bir çizgi sayılan reyting sonuçları dizi ve programların kaderini değiştiriyor. Peki, bu hafta hangi yapım reyting canavarına galip geldi?

14 ARALIK 2018 CUMA REYTİNG SONUÇLARI

Total'de Kanal D''de yayınlanan "Arka Sokaklar" dizisi 1 .sıraya otururken, 2.sırada Fatih Portakal ile FOX Ana Haber", 3.sırada ise Show TV'de ekrana gelen "Gülperi" dizisi yer aldı.

AB'de 'Fatih Portakal ile Fox Ana Haber' 1.sıraya otururken 2.'lik Star TV'de yayınlanan "İstanbullu Gelin"dizisinin, 3.'lük ise TRT'de yayınlanan 'Payitaht Abdülhamit' dizisinin oldu. 

REYTİNG NASIL ÖLÇÜLÜR

Reyting ölçümü özetle şöyle yapılıyor. Önce illerdeki sosyal yapı incelenerek denek ailelerin seçimi yapılıyor. Belirlenen denek ailelerin televizyonlarına “peoplemeter” (izleyici ölçer) denilen cihazlar takılıyor. Her akşam bu cihazlarla bağlantı kurularak veriler merkeze aktarılıyor ve merkezde derlenip düzenlendikten sonra müşterilere ulaştırılıyor. Düzenli olarak televizyon izleyemeyen vatandaşlar hemen sistem dışı bırakılıyor. Cihaz takılı aileler sürekli sistemde kalamıyorlar, her yıl yüzde 20’si değişiyor, yani bugün ölçüm yapılan ailelerden beş yıl sonra hiçbiri kalmıyor. Evin çocuğunun evlenip evden ayrılması gibi gelişmeler sonucunda sosyoekonomik yapısı değişen ailelerden cihaz geri alınıyor.

Denek ailelerin evlerine takılan “izleyici ölçer” üç ana kısımdan oluşuyor:

Televizyon açıldığında hangi kanaldan hangisine geçildiğini tespit eden ve televizyonun içine monte edilen kibrit kutusu büyüklüğünde “frekans tespit edici”.
Evdeki her aile bireyine bir numaranın tahsis edildiği sekiz düğmeli bir “kumanda cihazı”(Bu kişiler televizyon izlemeye başladıkları an kendilerine ait düğmeye basarlar).
Televizyonun hangi saatte açılıp kapandığını tespit eden bir “zaman ölçer.” Merkezdeki bilgisayar saat 02:00 – 06:00 arasında, aileleri hiç rahatsız etmeden cihazlardan bilgileri alır, birleştirip düzenler.
Sonunda kimin, hangi saatte, hangi kanalı izlediği tespit edilmiş olur, ardından bu bilgiler raporlar halinde müşterilere iletilir. “İzleyici ölçer”in hangi ailede olduğunu (başkalarının etkisinde kalmamaları için) şirketteki üst düzey yöneticiler dışında kimse bilmez. Aile kendini deşifre ederse sistemden çıkartılır. Ailelere asla para verilmez, sadece fazla değeri olmayan ev ve mutfak eşyaları hediye edilir. Kişilerin tek kazancı “tek bir tuşla koca ülkenin televizyonlarını yönlendiriyorum” tatmini olabilir.