Sıkı tutunun! Dolar yeniden uçuşa geçti

Sıkı tutunun! Dolar yeniden uçuşa geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz indirimlerine devam edecekleri mesajının ardından 13,96 ile rekor tazeleyen dolar, bugün 13,72 liradan işlem görüyor. Dün gece 15,70'in üzerine çıkan Euro ise 15,60 dolaylarında...

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın TRT canlı yayınında faiz ve enflasyona ilişkin "Faiz sebep, enflasyon neticedir. Faizi şu anda düşürüyoruz ve enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz" açıklamasını yaptı. Erdoğan''ın açıklamaları sonrası yeni bir rekor kıran dolar 13,96 seviyesine kadar çıktı. 14 kapısından dönen dolar kuru, gece boyu 13 liranın üzerinde hareket ederken bu sabah saatlerinde ibreyi aşağı çevirmişti. Ancak dolardaki bu düşüş kısa sürdü ve saat 10:45 itibarı ile ibre yeniden yukarı döndü.

Güne 13,69 ile başlayan dolar kuru, saat 11:48 itibarıyla %0,41 artışla 13,72 liradan işlem görüyor. Güne 15,56 ile başlayan Euro kuru, saat 11:48 itibarıyla %0,48 artışla 15,60 liradan işlem görüyor

ERDOĞAN''IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı konuşmasının kurla ilgili kısmında, "Büyümeyi istikrarsız hale getirmelerine müsaade etmeyeceğiz ve biz bu sarmaldan çıkacağız. Kur-faiz spekülasyonu ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu spekülasyonu ancak biz engelleriz. Artık cari açık verip bu açığı dış borçla finanse eden değil, döviz kazanıp cari fazla veren ekonomi olma hedefiyle hareket ediyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçim öncesine kadar faizin düşeceğini, kuru tetikleyen yüksek faizin düşüşü sebebiyle kurda da enflasyonda da iyileşmenin gerçekleşeceğini söyledi.

İlgili Haberler