Tıp Bayramınız kutlu olsun. Her ne kadar itilip kakılsanızda siz Türkiye’nin değerlilerisiniz. Sakın siz bir yerlere gitmeyin

Tıp Bayramınız kutlu olsun. Her ne kadar itilip kakılsanızda siz Türkiye’nin değerlilerisiniz. Sakın siz bir yerlere gitmeyin
İnsan sağlığı için gecesini gündüzüne katan, özveriyle görevini yapan sağlık emekçilerini onurlandırmak için her yıl 14 Mart tarihinde kutlanıyor. Yeniçağ, olarak her zaman canla başla çalışan emekçi sağlıkç çalışanlarının gününü kutluyoruz.

Tıp alanında çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir özel gün olan Tıp Bayramı, 1976’dan beri sadece 14 Mart günü değil, 14 Mart’ı içine alan hafta boyunca kutlanıyor.

Salgın sürecinde de her zaman en ön saflarda mücadele eden doktorlarımız her zaman canla başla çalışmaktadır.

Korona virüs salgını nedeniyle çalışma koşulları oldukça ağırlaşan sağlık çalışanlarının son bir yıldır verdiği mücadele tüm Türkiye tarafından alkışlarla tebrik edilmişti.

Türkiye’de yüzlerce sağlık çalışanı salgınla mücadelede hayatını kaybetmiştir. Hem salgın ile mücadele eden hem de zorlu şartlar altında çalışan sağlıkçılarımıza uygulanan şiddet olayları da sağlıkçılarımızı isyan noktasına getirdi. Sağlıkçıların çoğu bu süreçte istifa ederek meslek bırakmak zorunda kaldı ya da yurt dışına çıkmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın 8 Mart Kadın Muhtarlar buluşmasında yapmış olduğu "Gidiyorlarsa gitsinler" sözleri yankı uyandırmış, tepkilere neden olmuştu.

YENİÇAĞ OLARAK 14 MART TIP BAYRAMINIZI KUTLUYORUZ

Zorlu şartlar altında çalışan tüm fedakar sağlık çalışanlarımızın Yeniçağ ailesi olarak 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyoruz. Sağlık çalışanlarına hasta veya hasta yakınları tarafından sistematik olarak uygulanan şiddeti kınıyoruz.

SAĞLIK BAKANI''NDAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde hekimlere ve sağlık hizmeti çatısı altında birleşen 39 meslek grubundaki çalışanlara yazdığı mektupta, "Devletimizin sizler için en iyisini yapma kararlılığından emin olun" demişti.

Pandemi sürecine değinen Sağlık Bakanı Koca, "Zor zamanlarda hekimlik yapan ve bir taraftan mesleğinin gereklerini yerine getirmeye çalışırken öte yandan hekimlik hizmetinin daha iyi şartlarda yapılabilmesi için düşünen bütün arkadaşlarıma içten selam ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"Bugün hekimliğin saygınlık kaybına uğradığını hocalarımızdan tıbbiye öğrencilerine kadar çoğu kişi ifade ediyor" diyen Koca, mektuba şöyle devam etti:

"Fakat unutulmamalı: Tarihi insanlık kadar eski olan tıp ve toplumun halen nadide insanı olan hekim, temelde değer kaybına uğramış olmadığı için bu saygınlık kaybı geçicidir. Hayatla ölüm, hastalıkla sağlık arasında sıkışan bir insan, hekimine ve tıp bilimine gerekli saygıyı gösterecektir."

İlgili Haberler