15 Aralık 2018 Cumartesi reyting sonuçları açıklandı

15 Aralık 2018 Cumartesi reyting sonuçları açıklandı
15 Aralık 2018 reyting sonuçları açıklandı mı! Erkenci Kuş mu, İkizler Memo-Can mı, Kalk Gidelim mi? dizisi reytinglerde birinci geldi merak konusu oldu. Diziseverlerin merakla beklediği reytinglerle ilgili ayrıntılar haberimizde...

15 Aralık 2018 Cumartesi reyting sonuçları açıklandı. Diziseverler Erkenci Kuş mu, İkizler Memo-Can mı, Kalk Gidelim mi, O Ses Türkiye dizisi mi birinci geldi merak ediyor. Her hafta olduğu gibi yine bu hafta da cumartesi gecesine damga vuran hangi yapım oldu merak konusu oldu. Türk dizi ve programları için önemli bir unsur olan reytingler dizilerin kaderini buna bağlıyor.

15 ARALIK REYTİNG SONUÇLARI

Kanal D'de yayınlanan "İkizler Memo-Can" dizisi 1. sıraya otururken, 2. sırada "Gülbin Tosun İle Fox Ana Haber", 3.sırada Star TV'de yayınlanan "Erkenci Kuş" dizisi yer aldı.

AB'de 1.'lik TV8'de yayınlanan "O Ses Türkiye" yarışmasının, 2.'lik "Erkenci Kuş"un, 3.'lük ise "Gülbin Tosun İle Fox Ana Haber"in oldu.

REYTİNG NASIL ÖLÇÜLÜR

Reyting ölçümü özetle şöyle yapılıyor. Önce illerdeki sosyal yapı incelenerek denek ailelerin seçimi yapılıyor. Belirlenen denek ailelerin televizyonlarına “peoplemeter” (izleyici ölçer) denilen cihazlar takılıyor. Her akşam bu cihazlarla bağlantı kurularak veriler merkeze aktarılıyor ve merkezde derlenip düzenlendikten sonra müşterilere ulaştırılıyor.

Düzenli olarak televizyon izleyemeyen vatandaşlar hemen sistem dışı bırakılıyor. Cihaz takılı aileler sürekli sistemde kalamıyorlar, her yıl yüzde 20’si değişiyor, yani bugün ölçüm yapılan ailelerden beş yıl sonra hiçbiri kalmıyor. Evin çocuğunun evlenip evden ayrılması gibi gelişmeler sonucunda sosyoekonomik yapısı değişen ailelerden cihaz geri alınıyor.