15 Temmuz gecesine ait yeni MOBESE görüntüleri ortaya çıktı

15 Temmuz gecesine ait yeni MOBESE görüntüleri ortaya çıktı
FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, tank, zırhlı ataç uçak ve helikopterleri ile vatandaşların üzerine ateş açtığı anlara ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması örgütü mensubu askerlerce 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında, Genelkurmay kavşağı, Ankara Emniyet Müdürülüğü ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yaşananlara ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde darbecilerce kullanılan zırhlı araçlar ve hava araçlarından vatandaşa ateş açıldığı anlar görülürken, Genelkurmay kavşağına gelen tank ve zırhlı araçların vatandaşlara ile polise ait araçları ezerek, sivillerin arasına daldığı anlar görünüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğüne ait MOBESE kameralarının şehrin değişik noktalarından çektiği görüntülerde, Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne gelen darbecilere ait zırhlı araçların barikat kuran TOMA'ları iterek yol kenarına çekmeye çalıştığı anlar görülüyor. Darbecilere ait zırhlıların müdahale ederek ittiği TOMA araçlarının arasında kalan Emniyet Amiri Cüneyt Bursa sıkışarak şehit olmuştu.

İşte o görüntüler:


Görüntülerde Ankara Emniyet'i önünde darbecilere tarafından vurulan ve görüntüleri daha önce yayınlanan başörtülü kadını vuran darbeci askerinde ateş etme anları dikkat çekiyor. Zırhlı araçtan inip yaşlı kadına nişan alarak ateş ettiği görülen darbeci soğukkanlılıkla tekrar askeri aracın yanına dönüyor. Aynı görüntülerin devamında darbecilere ait helikopterlerce Ankara Emniyeti önündeki sivil vatandaşlara ateş açıldığı anlara ait görüntüler ve Ankara Emniyetinin vurulduğu anlarda yer alıyor.

Olay gecesine ait bir başka görüntüde, Dikimevi kavşağında vatandaşlarca ele geçirilip kullanılan tankların emniyete götürüldüğü anlar dikkat çekiyor. 

Genelkurmay kavşağına gelen darbecilere ait çoğu sayıdaki tank ve zırhlı araç ise vatandaşlar ve polise ait araçlar ile kurulan barikatları yerlebir ederek, vatandaşların arasına dalıyor. Bu sırada üzerlerine gelen tankların paletlerinden kaçmaya çalışan bir çok vatandaşın ağır şekilde yaralandığı görülüyor. Bazı vatandaşlar tankların sürüklediği araçların arasında sıkışırken bazı vatandaşlarda Genelkurmay alt geçidinden aşağıya atlayarak yaralanıyor.

Devam eden görüntülerde, Genelkurmay Başkanlığı önünde toplanan sivil vatandaşlara, darbecilere ait helikopterlerce ateş açıldığı anlar göze çarpıyor. Cobra saldırı helikopterinden atılan 20mm'lik top mermilerinden kendilerine korumaya çalışan vatandaşlar sığınabildikleri alanlara doğru kaçarken, seyir halindeki bir motosikletin üzerinde iki kişi açılan ateşle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araçtan düşerek yaralanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ait değişik açıdan çekilen görüntülerde ise darbecilere ait hava unsurlarınca sivil halkın yoğun olduğu Külliye'nin vurulmasına ait anlar yer alıyor.