17 Kasım Cumartesi 2018 reyting sonuçları açıklandı

17 Kasım Cumartesi 2018 reyting sonuçları açıklandı
17 Kasım Cumartesi reyting sonuçları açıklandı mı? Erkenci Kuş mu? İkizler Memo-Can mı? Kalk Gidelim mi? O Ses Türkiye mi? reytinglerde birinci oldu sorusu dün akşam itibariyle cevap buldu.

17 Kasım 2018 Cumartesi reyting sonuçları açıklandı mı! Erkenci Kuş mu, İkizler Memo-Can mı, Kalk Gidelim mi? O Ses Türkiye mi? tüm Türkiye bu sorunun cevabını bekliyor. Diziseverler dün akşam Yeni Gelin'in vedasını da izledi. Başarısız reyting grafiği çizmesi sonucu yayın hayatına veda eden Yeni Gelin son bölümünde izleyiciye nasıl veda etti? Öte yandan Erkenci Kuş her hafta olduğu gibi yine bu hafta da izleyenleri ekran başına toplamayı başardı. Sanem ile Can arasında yaşanan aşk seyirciyi ekrana bağlamayı başarıyor. Cumartesi gecesi yine kıyasıya bir yarışı gördü. Türk televizyonları için önemli bir kural olan reyting dizilerin kaderini belirliyor. 

17 KASIM CUMARTESİ REYTİNG SONUÇLARI

TRT1'de yayınlanan "Türkiye-İsveç UEFA Uluslar Ligi" karşılaşması 1. sıraya otururken, 2. sırada  Star TV'de yayınlanan "Erkenci Kuş" dizisi, 3.sırada ise Kanal D'de yayınlanan "İkizler Memo-Can" yarışması yer aldı.

AB'de 1.'lik "Türkiye-İsveç UEFA Uluslar Ligi" karşılaşmasının, 2.'lik "O Ses Türkiye"nin, 3.'lük ise "Erkenci Kuş" isimli dizinin oldu.

REYTİNG NEDİR

Reyting ölçümü özetle şöyle yapılıyor. Önce illerdeki sosyal yapı incelenerek denek ailelerin seçimi yapılıyor. Belirlenen denek ailelerin televizyonlarına “peoplemeter” (izleyici ölçer) denilen cihazlar takılıyor. Her akşam bu cihazlarla bağlantı kurularak veriler merkeze aktarılıyor ve merkezde derlenip düzenlendikten sonra müşterilere ulaştırılıyor. Düzenli olarak televizyon izleyemeyen vatandaşlar hemen sistem dışı bırakılıyor. Cihaz takılı aileler sürekli sistemde kalamıyorlar, her yıl yüzde 20’si değişiyor, yani bugün ölçüm yapılan ailelerden beş yıl sonra hiçbiri kalmıyor. Evin çocuğunun evlenip evden ayrılması gibi gelişmeler sonucunda sosyoekonomik yapısı değişen ailelerden cihaz geri alınıyor.