CHP, Erdoğan Bayraktar'ın sözleri üzerine harekete geçti

CHP, Erdoğan Bayraktar'ın sözleri üzerine harekete geçti
CHP'li Ali Haydar Hakverdi, Meclis Başkanlığı’na sunduğu Araştırma Önergesi ile AKP'li Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın açıklamaları sonrası yeniden gündeme gelen, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının araştırılması için komisyon kurulmasını talep etti.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile ilgili açıklamalarını tekrar Meclis gündemine getirdi.

CHP’li Hakverdi, Bayraktar’ın “Dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar bana aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir” ifadelerini anımsattı.

Bayraktar’ın iddialarının araştırılması için TBMM’ye Araştırma Önergesi veren Hakverdi, “Ülkemizin bu tarz ilişkilerle anılması, tüm vatandaşlarımıza zarar vermekle birlikte; Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya kamuoyunun gözünde küçük düşürmektedir. Dönemin paydaşlarından biri olan Bayraktar’ın itiraf niteliğindeki açıklamaları, bu konunun üzerine giderek suçlulara hak ettiği cezaların verilmesi adına tarihi bir fırsattır. 17-25 Aralık sürecinin yeniden araştırılması TBMM’de görev yapan tüm milletvekillerinin omzuna yüklenmiş bir görevdir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler