18 yıllık Atatürk heykeli heylektıraşın evinden çalındı

18 yıllık Atatürk heykeli heylektıraşın evinden çalındı
Manisa'da 18 yıl önce yaptığı, 3 metre boyundaki bakır Atatürk heykeli heykeltıraş Muharrem Yetkin'e onarması için geri getirildi. Heykel, Yetkin'in evinin bahçesesinden çalındı.

18 yıllık Atatürk heykelini heykeltıraşın evinden çaldılar

DHA'nın haberine göre olay, dün sabaha karşı, Turgutlu'da meydana geldi. Heykeltıraş Muharrem Yetkin, Ören Belediyesi'nin siparişi üzerine 18 yıl önce, yaklaşık 3 metre boyunda ve 100 kilo ağırlığında bakırdan Atatürk heykeli yaptı. Heykel, şiddetli rüzgarlarda hasar görünce onarım için Yetkin'e getirildi. Heykeltıraş Yetkin'in Ergenekon Mahallesi'ndeki müstakil evine getirilen heykel, farklı günlerde parça parça çalındı. Polis, heykeli kim ya da kimlerin çaldığının belirlenmesi için çalışma başlattı.

Heykelin parçalanmadan önce bulunmasını isteyen Muharrem Yetkin, "Temennimiz, bu heykelin parçalara ayrılmadan bulunması. Hırsızlık olayıyla sarsıldık. Yaklaşık 3 metre boyundaki ve 100 kilogram ağırlığındaki heykelin evimin bahçesinden nasıl götürüldüğünü hala anlamıyorum. Yetkililerden bir an önce hırsızları bulmalarını talep ediyorum" diye konuştu.

ataturk1.jpgataturk2.jpgataturk3-001.jpgataturk5.jpgataturk4.jpg