19 Mayıs'ı kutlayan öğrenciler yurttan atıldı, bursları kesildi!

19 Mayıs'ı kutlayan öğrenciler yurttan atıldı, bursları kesildi!
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda kutlama yapan öğrenciler hakkında "anarşi ve teröre karışma" gibi maddeler gerekçe gösterilerek soruşturma açıldı. Bazı öğrencilerin burslarının kesildiği ve yurttan uzaklaştırıldığı ortaya çıktı.

Eskişehir'de aralarında üniversite ve lise öğrencilerinin de bulunduğu 100 kişilik bir grup, 19 Mayıs 2017 tarihinde Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak için Adalar mevkiinde toplandı. Güvenlik güçleri, toplanan gruba izinsiz gösteri yapmanın suç olduğunu söyleyerek kutlama yapmamaları konusunda uyarıda bulundu. 

Eskişehirli vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinliği sürdüren öğrenciler; İstiklal Marşı, Andımız ve İzmir Marşı'nı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

BURSLARI KESİLDİ, YURTTAN ATILDILAR

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan üniversite öğrencileri, etkinliğin yapıldığı tarihten yaklaşık 2 ay sonra büyük bir şokla karşılaştı. 

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, etkinliğe katılan bazı üniversite öğrencileri hakkında soruşturma başlatırken, Kredi Yurtlar Kurumu da (KYK) gönderdiği tebligat ile öğrencilerin burslarının kesildiğini ve yurttan uzaklaştırıldıklarını bildirdi. 

TEBLİGAT DİLEKÇESİNDE DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

KYK'dan gönderilen tebligat dilekçesinde yer alan "Münferiden veya topluca her ne şekilde olursa ise olsun anarşi ve terör olaylarına karışan, öğrenim özgürlüğünü ihlal edici (direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma, slogan atma vs.) davranışlarda bulunan bu fiillere eksik veya tam teşebbüste bulunan öğrencilere verilemez hükmünde olduğundan krediniz Temmuz 2017 ayından itibaren kesilmiştir" ifadesi dikkat çekti.

"BURSUN PEŞİNDE DEĞİLİZ, TERÖRİST YAFTASINDAN ŞİKAYETÇİYİZ"

Gazetemize konuşan hakkında soruşturma açılan bir öğrenci, "Biz terörist değiliz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün bize armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladık. Taşkınlık yapmadık, kamu mallarına zarar vermedik ve kimseyi rahatsız etmeden anmamızı gerçekleştirdik. Eskişehir halkı da etkinliğimize büyük ilgi gösterdi. İstiklal Marşı, Andımız ve İzmir Marşı'nı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldık. Etkinlikten aylar sonra hakkımızda soruşturma başlatıldı ve burslarımız kesildi, kaldığımız yurtlardan atıldık. 

Bir Türk evladı için en büyük hakaret 'terörist' olarak anılmak, bunun üzerine yargılanmaktır. Biz bursun peşinde değiliz, terörist yaftasından şikayetçiyiz" ifadelerini kullandı.