1970’ler rakı kuyruğu ve 2021 yine rakı kuyruğu. 50 yıl sonra aynı şey

1970’ler rakı kuyruğu ve 2021 yine rakı kuyruğu. 50 yıl sonra aynı şey
1970'lerde sıkça gündem olan ve gazete sayfalarını süsleyen rakı kuyrukları, 50 yıl sonra AKP iktidarında tekrar yaşandı. Yarından itibaren 17 gün sürecek tam kapanmada içki satışının yasak olduğunun açıklanmasının ardından alkol satılan yerlerde uzun kuyruklar oluşması 50 yıl geri döndük yorumlarına neden oldu. 

1970’ler rakı kuyruğu ve 2021 yine rakı kuyruğu. 50 yıl sonra aynı şey

Tarihler 1970''li yılları gösterdiğinde bakkallarda peynir ekmek gibi satılan rakı, yılbaşına bir kaç gün kala aniden raflardan yok oldu. 1 şişe bile rakı bulamayan vatandaşlar, tekel satış mağazalarının önüne akın etti. 500 metreye bulan kuyrukta saatlerce bekleyen vatandaşlar o zaman "Paramızla içki bulamıyoruz" diyerek duruma isyan etmişlerdi.

Tarihler 2021 yılını gösterdiğinde de asrın vebası olarak gösterilen korona virüs, yaşamımızı altına üstüne getirdi. Hastalıktan kurtulmak için bilim insanları kapanmanın önemine her fırsatta değindi. Vaka sayısı ve ölüm oranları Türkiye''de zirve yapınca yarından itibaren tam kapanma start alacak.

Ancak yapılan açıklamalarda içki satışının yapılamayacağı belirtildi. Evinin geçimini içki satarak geçinen yaklaşık 200 bin esnaf, 17 gün boyunca ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladı. Büyük marketlerde de içki satışının yasaklanacağını öğrenen vatandaşlar, içki satışı yapan yerlere akın edince 50 yıl öncesinin kuyrukları tekrar oluştu.

Saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalan vatandaşlar duruma isyan etti. 50 yıl öncesinin Türkiyesi''ne AKP döneminde  geri dönüş yaptıklarını belirten ve başının derde girmemesi için adını vermek istemeyen vatandaş "AKP en fazla vergiyi içkiye koydu. 70''lik rakıyı 175 TL''den satın alıyoruz. Maliyeti 30 TL bile yok. Gerisi vergi. Buna rağmen rakı satışını yasaklıyorlar. Ama aynı alkolle yapılan kolonyayı tüm vücutlarına herkes sürüyorlar. Bu neyin anlayışı" diyerek yaşadıklarına isyan etti.

Alkol yasaklarının turist gelişine de darbe vuracağını belirten bir başka vatandaş "Turist gezmeye, eğlenmeye geliyor. Sen ''bu insanlara alkol içirmezsen. Yasak'' dersen o da Yunanistan gibi ülkeleri tercih eder. Biz de neden gelmiyor turist diye aval aval birbirimize bakarız" yorumunu yaptı. 

İlgili Haberler