2. Abdülhamit'in torunundan İsmet İnönü’ye skandal sözler

2. Abdülhamit'in torunundan İsmet İnönü’ye skandal sözler
Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün Türkiye’ye dönmek isteyen hanedan mensuplarından mücevher aldığını iddia etti.

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu, Osmanlı hanedanı üyelerinin ülkeden ayrılması ile ilgili 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün Türkiye'ye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine 'Bunun bir bedeli var' dediğini ve ellerindeki mücevherlerini aldığını iddia etti.

Nilhan Osmanoğlu, Osmanlı hanedanının Türkiye’den gidişi sırasında hanedan üyelerinden Şadiye Sultan’ın bavulunda bulunan bir hindistan cevizinin içinde bazı mücevherler bulduğunu ve bu mücevherler ile alışveriş yaptığını söyledi. Osmanoğlu, ayrıca, Osmanlı hanedan üyelerinin Fransa’da 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile görüştüğünü ve ülkelerine geri dönmek istediklerini ve bu konuda İsmet İnönü ile görüştüğünü iddia etti. Osmanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Osmanoğlu, katıldığı bir söyleşide yapığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Şadiye Sultan mektubunda İsmet İnönü bize geldi ve biz ondan ülkemize geri dönmeyi ve hiçbir talepte bulunmayacağımızı söylediğini yazıyor. İsmet İnönü e diyor ki; Bunun bir bedeli var, kolay değil. Ve bütün değerli mücevherleri çıkarıp İsmet İnönü’ye teslim ediyor. Mektubunda ondan sonra bir haber alamadığını yazıyor. Ta ki bir gün Türkiye gazetelerini takip ediyorlar, İsmet İnönü’nün katılmış olduğu bir toplantıda hanımının üzerinde kendi broşunu görene kadar.”

İNÖNÜ VAKFI'NDAN SERT TEPKİ

Nilhan Osmanoğlu'nun sözlerininmedyada ve sosyal medyada geniş yer bulmasının ardından İnönü Vakfı'ndan açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iddiaların dayanaktan uzak olduğu belirtilerek, bu iddiların kötü bir iftira olduğunun altı çizildi. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

51523814_293149648068851_8363391207623098368_n.jpg

İSMAİL SAYMAZ: DAVA AÇILMALI

Nilhan Osmanoğlu’nun İsmet İnönü ile ilgili ortaya attığı iddialara Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’dan tepki geldi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Saymaz “Nilhan Osmanoğlu adlı müfteri ve terbiyesiz kadına dava açılmasını istiyoruz. Sen o yarım aklınla Kurtuluş Savaşı kahramanlarına küfredemez, hırsız diyemezsin. Türkiye, dedelerinizin borçlarını öderken, tezekten arpa danesi ayıklayıp yemiş insanların vatanı. Haddini bileceksin. "Cumhuriyet" Savcıları, cumhuriyetin kurucularına hırsız deniyor ve iftira atılıyor. Siz hangi güne "cumhuriyet" savcısısınız?” dedi.

saymaz-tweet.png

Saymaz ayrıca, "Neymiş, İsmet Paşa, Paris’te bilmem hangi sultanla buluşup aldığı mücevheri Mevhibd hanıma takmış. Siz kim oluyorsunuz da bir Kurtuluş Savaşı kahramanına, ikinci cumhurbaşkanımıza adice iftira atıyorsunuz? İftiranızı ispatlamazsanız şerefsizsiniz. Nilhan Osmanoğlu adlı terbiyesiz kadının dedesi Vahdettin’in İngilizlerle kendi hayatı için pazarlık yaptığı günlere İsmet Paşa, Anadolu’nun batısında Yunan ordusuna karşı savaşıyordu. Babasını, altı aylık evladını göremedi. Sizin ne haddinize İsmet Paşa’y hakaret etmek! İnönü Vakfı ve İnönü Ailesi, Nilhan Osmanoğlu adlı bu müfteri ve terbiyesiz kadın hakkında dava açsın. Gelsin, bu iftirasını ispatlasın. Yok öyle, meydanı boş bulup İsmet Paşa’ya hırsız demek. İsmet Paşa’yı Kurtuluş Savaşındaki emekleri için ona şükran borçlu olan biz savunacağız" ifadelerini kullandı.

saymaz-002.pngsaymaz1.pngsaymaz-2.png

 

İlgili Haberler