2 kez serbest bırakılan IŞİD'çi örgüte eleman kazandırmış

2 kez serbest bırakılan IŞİD'çi örgüte eleman kazandırmış
Adana'da tutuklanan Suriye uyruklu IŞİD'çinin örgüte eleman kazandırmak için çalıştığını ortaya çıktı. Aynı IŞİD'çinin daha önce iki kez yakalanıp serbest bırakıldığı bildirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü IŞİD üyesi B.B, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyleyerek itirafçı oldu. 2013 yılında örgüte katıldığını anlatan B.B, silahlı eğitim almak için Suriye'nin Rakka kenti yakınlarındaki Akerşi köyünde bir süre yaşadığını, kampta Suriyeli olmayan yüzü maskeli örgüt üyelerinin de bulunduğunu kaydetti.

B.B, ailesini görmek için 2014 yılında geldiği Adana'da daha önce Rakka'da gördüğü IŞİD'lı terörist Hasan Aydın'la karşılaştığını ve Aydın'ın örgüte eleman kazandırmak için çalıştığını itiraf etti. B.B, Suriye'de biri asker 2 Türk vatandaşının kaçırılmasının da yer aldığı IŞİD'ın propaganda görüntülerindeki 3 Türk'ten biri olan Hasan Aydın'ın örgüte nasıl eleman kazandırdığını anlattı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen B.B, tutuklandı.

İKİ KEZ YAKALANIP SERBEST BIRAKILMIŞ

Öte yandan IŞİD'ın Türklerden oluşturduğu 'Yaşar Grubu'nun içerisindeki infaz timinde yer alan Hasan Aydın'ın 2012'de Adana'daki El Kaide operasyonunda, 2015'te ise Hatay'dan Suriye'ye geçmek isterken yakalanıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.