2 kişide korona çıktı şehri komple kapattılar. Üçüncü seviye karantina ilan edildi

2 kişide korona çıktı şehri komple kapattılar. Üçüncü seviye karantina ilan edildi
Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde 2 kişide korona virüs tespit edildi. Üçüncü seviye karantina ilan edilen şehirde zorunlu hallede dışında herkes evlere kapandı.

Hürriyet’ten Sevin Turan’ın haberine göre, Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde 2 yeni korona virüs vakası keşfedildi. Bu vakaların, karantina kurallarına uymamaları sonucu virüs kaptıklarının anlaşılması ise hem yetkilileri hem de vatandaşları epey kızdırdı. Auckland genelinde 3’üncü seviye karantina ilan edildi yani zorunlu haller dışında herkes evlere kapandı.

“200 KİŞİYLE TEMAS KURMUŞ”
Vakalardan biri 21 yaşında bir üniversite öğrencisi olan ‘M’ydi. ‘M’ enfeksiyon şüphesiyle Covid-19 testi yaptırmış ancak ev karantinasına girip sonuçları beklemek yerine spor salonuna ve halka açık çeşitli yerlere giderek neredeyse 200 kişiyle temas kurmuştu. Testi pozitif çıkan ‘M’nin virüsü annesi ‘N’den kaptığı anlaşıldı. Çünkü ‘N’ geçtiğimiz ay virüsün patlak verdiği lisedeki vakalardan biri olan ‘D’nin annesiyle hem de 3’üncü seviye karantina esnasında yürüyüşe çıkmış ve bunu filyasyon ekiplerine bildirmemişti.

“CEZALANDIRILMAMIZ HAKSIZLIK”
''M'' ve ''N''den birkaç gün önce de bir fast-food çalışanı olduğu açıklanan ''L'' bir krize neden oldu. 26 Şubat''ta Covid-19 testi pozitif çıkan ''L''nin 22 Şubat''ta işe gittiği öğrenildi. Ardern gazetecilerin bir sorusu üzerine bu kişinin ev karantinasında olması gerektiğini söyledi. Ancak ''L'' yetkililerin kendisine evde kalması gerekmediğini söylediğini açıkladı ve Başbakan''dan özür talep etti. Newshub''a konuşan genç kadın, “Yapmadığımız şeyler yüzünden cezalandırılıyor olmamız haksızlık” derken insanların kendisine ve ailesine sosyal medyada saldırdığını öne sürdü.

26 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
4,9 milyonluk nüfusa sahip Yeni Zelanda''da 1 yıldır görülen toplam koronavirüs vaka sayısı 2378. Bu kişilerden 2285''i iyileşirken 26''sı hayatını kaybetti.