20 bin 88 TSK mensubu atıldı!

20 bin 88 TSK mensubu atıldı!
Milli Savunma Bakanı Işık, "16 bin 423 öğrenciyle beraber değerlendirildiğinde 20 bin 88 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile bağı kesilmiştir. Ayrıca 2 bin 855 personelin de soruşturma işlemleri sürdürülmektedir." dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletmesi Başkanlığının 2017 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD/YPG'nin, Suriye'deki karışıklıktan istifade ederek, toprak kazanma peşinde olduğuna vurgu yapan Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Birbirinden hiç farkı olmayan, bütün talimatlarını Kandil'den alan elleri kanlı bu terörist çeteler, uluslararası kamuoyunun gözünde meşruiyet kazanacakları hayaliyle Suriye'deki ve Irak'taki krizi istismar etmektedir. PKK ve PYD'nin, aynı terörist havuzunu ve lider kadroyu paylaştığı hepimizin bildiği bir gerçektir. Özetle, PKK'nın YPG ve PYD'den hiçbir farkı yoktur. Bunu bütün dünyaya tekrar tekrar anlatmaya ve dostlarımızı ileride pişman olacakları hatalara düşmemeleri için uyarmaya devam ediyoruz. PKK'ya karşı yurt içindeki mücadelemiz de aynı kararlılıkla sürmektedir."

Terör örgütü PKK'ya yönelik mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini anlatan Işık, "Bu kanlı terör örgütüne geçtiğimiz 35 yıllık süre içerisinde karşılaştığından çok daha ağır zayiat verdirilmiştir. Türkiye terörle mücadelede dünyanın lider ülkelerinden biri haline gelmiştir. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz." dedi.

"3 BİN 665 PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ"

Askeri okullarla Türk Silahlı Kuvvetlerine personel temin yetkisinin düzenlemeyle Milli Savunma Bakanlığına verildiğini anımsatan Bakan Işık, "15 Temmuz öncesinde askeri öğrenim kurumlarımızda okuyan 6 bin 193 harp okulu öğrencisi, 4 bin 90 askeri lise ve astsubay hazırlama okulu öğrencisi ve 6 bin 140 astsubay meslek yüksekokulu öğrencisi derecelerine göre YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından durumlarına uygun okullara nakledilmiştir." diye konuştu.

Bakan Işık, Olağanüstü hal (OHAL) süresince TSK personelinin ilgili kuvvet komutanının teklifi ve Milli Savunma Bakanı'nın onayıyla kamu görevinden çıkartılmaları usulünün benimsendiğini belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizden bugüne kadar 3 bin 665 personel FETÖ terör örgütüyle irtibatlı olduğu için ihraç edilmiştir. Neticede 16 bin 423 öğrenciyle beraber değerlendirildiğinde 20 bin 88 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile bağı kesilmiştir. Ayrıca 2 bin 855 personelin de soruşturma işlemleri sürdürülmektedir." dedi.

Bakan Işık, TSK'da darbe girişimine karışan personel sayısına ilişkin milletvekillerinin soruları üzerine de kara, deniz ve hava kuvvetlerinden 150 amiral ve generalin darbe teşebbüsünde bulunduğu için tutuklu veya ihraç edildiğini ifade etti. Bunun vahim bir durum olduğunu belirten Işık, "Neredeyse ordumuzdaki her iki generalden biri darbe teşebbüsüne iştirak etmiş." dedi. 

Ne kadar askerin fiili olarak darbeye teşebbüs ettiğinin adli sürecin sonunda ortaya çıkacağına dikkati çeken Işık, şunları kaydetti:

"İhraç ettiklerimizin 2 bin 259'u Kara Kuvvetlerinden, 87'si Kara Kuvvetlerinde general. Bin 184'u subay, 446'sı astsubay, 539'u uzman erbaş. Bunların tamamı o gün fiilen dışarı çıkmış olan değil. Deniz kuvvetlerinde 31 amiral var, 194 subay, 135 astsubay var. 8 uzman erbaş, 6'da sivil memur var. Hava Kuvvetlerinde 32 general var. 566 subay, 173 astsubay var."  

ÖZEL KUVVETLERE 24 BİN 300 BAŞVURU

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, milletvekillerinin soruları üzerine, hem terörle mücadele harekatı hem de Suriye ve Irak'taki gelişmeler dolayısıyla özel kuvvetlerin personel ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Işık, "Dış kaynaklı 200 subay, 500 astsubay alımı için çağrıya çıktık. Şu anda bu 700 kişiye mukabil, 22 binin üzerinde müracaat oldu. Ay sonuna kadar süre var. Muhtemelen 30 bini geçecek. 24 bin 300'e ulaşmış bu sabah itibarıyla. Bu dış kaynak. Zaten iç kaynaktan sürekli gerekli takviyeyi yapıyoruz." diye konuştu.