20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı. Sokağa çıkma yasağında izin saatleri ne zaman

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı. Sokağa çıkma yasağında izin saatleri ne zaman
Risk grubu içerisinde yer alan 65 yaş üstü vatandaşlar için ve virüsün yayılmasında en etkin yaş grubu olarak belirlenen taşıyıcı 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı saatleri değişti. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri değişti. İşte sokağa çıkma yasağı izin saatleri…

Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan risk gruplarına göre, bazı illerde yasağın kaldırıldığını bazı illerde ise izin saatlerinin artırıldığını duyurdu. Buna göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde devam ediyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ VE YASAĞIN KALKTIĞI İLLER

İçişleri Bakanlığı''nın yayımladığı genelgede bu soru da cevabını buldu. Buna göre, düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ DEVAM ETTİĞİ İLLER

Yüksek risk grubunda yer alan iller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok yüksek risk grubunda yer alan iller ise Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ KALKTIĞI İLLER

Orta risk grubunda yer alan iller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Düşük risk grubunda yer alan iller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.