2019 YKS sınavı ne zaman yapılacak?

2019 YKS sınavı ne zaman yapılacak?
Merakla beklenen açıklama az önce ÖSYM'den geldi. YKS sınavı ne zaman yapılacak? YKS tarihleri açıklandı. Peki, sınav başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte sınav takvimi

2019 YKS sınavı ne zaman yapılacak sorusunun cevabı belli oldu. İşte YKS tarihleri... Üniversite okumak için milyonlarca öğrencinin gireceği YKS sınavı tarihleri belli oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 15-16 Haziran 2019'da yapılacak.  Peki YKS sınav başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?  2019 yılında Üniversite sınavına girecek olan adaylar tarafından sınavın yapılacağı tarihler araştırılmaya devam ediyor. Geçen yıl ilk kez uygulana YKS sınavı üç farklı test olarak uygulanmıştı. YKS sınavının ilk TYT Temel Yeterlilik Testi'nin ardından AYT Alan Yeterlik Testi bir gün sonra gerçekleştirilecek. Bu sınavların dışında bir de Yabancı Dil Testi YDT sınava katılmak isteyen adaylara uygulanacak.

YKS SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN?

YKS sınav başvuruları için henüz net bir açıklama gelmedi. Yayınlanır yayınlanmaz haber sitemizde olacaktır.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YKS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK

2019 YKS sınav tarihleri belli oldu. Temel Yeterlilik testi, Alan Yeterlilik Testi (TYT, AYT) sınav tarihleri netleştiğinde yine bu başlık altından öğrenebilirsiniz. Büyük heyecan içerisinde bu tarihe kilitlenen adaylar iki ayrı günde iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumun ismi Temel Yeterlilik Testi (TYT) olacak. Katılım tüm adaylar için zorunlu olacak. İkinci oturum ise 4 yıllık lisans bölümleri için ölçme ve yerleştirme sınavı olacak. Dil öğrencileri tüm öğrenciler gibi cumartesi günü TYT'ye girecek. İkinci gün sabah değil öğleden sonra yapılacak dil testi oturumuna katılmaları yeterli olacak. Ancak şansını hem dil hem diğer puan türlerinde denemek isteyen aday pazar günü 2 sınava birden girmek zorunda kalacak.

YKS sınavı ne zaman yapılacak? Sınav tarihleri ile ilgili ayrıntılar haberimizde.