2019 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
Üniversite hayali ile YKS sınavına giren öğrencilerin beklediği haber geldi. ÖSYM Başkanı YSK tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını duyurdu. Peki 2019 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak.

2019 YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu.

Üniversite hayali ile YKS sınavına giren öğrenciler tercihlerini yaptı, gözlerini tercih sonuçlarına çevirdi. Milyonlarca gencin beklediği habere, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'den açıklama geldi.

Akgün, YKS tercih sonuçlarının Kurban Bayramı'ndan önce açıklanacağını duyurdu. ÖSYM Başkanı Akgün, "YKS tercih sonuçlarını bayramdan önce açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER

Herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin üniversiteye kayıt yaptırmaları için gereken belgeler şu şekilde:

- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,
- Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmİ belge, (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
- 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,
- Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge,
- Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri.

EK YERLEŞTİRME TARİHİ NE ZAMAN

Tercih döneminde boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek.

Daha sonra merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme kontenjanı açılacak. Ek yerleştirme tarihi ÖSYM tarafından duyurulacak.

Ek Yerleştirme Ücreti, 20,00 TL’dir.