2020 KYK burs ve kredi başvuruları başladı. KYK burs başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

2020 KYK burs ve kredi başvuruları başladı. KYK burs başvurusu nereden ve nasıl yapılır?
KYK bursu almak isteyen öğrenciler için başvuru süreci başladı. KYK burs ve kredi başvurusu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yapmış olduğu duyuru ile resmen başlamış oldu. 2020-2021 KYK burs ve kredi başvuruları 3 Kasım tarihine kadar e-Devlet üzerinden alınmaya devam edecek. Peki başvuru nasıl yapılacak? İşte detaylar...

KYK burs ve kredi başvuruları alınmaya başlandı. Üniversite öğrencileri için önemli gelir kaynaklarından biri olan KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman alınacağı merak içerisinde araştırılmaya devam ediyordu. Adaylar başvuruyu nasıl ve nereden yapacak? İşte detaylar...

SON GÜN 3 KASIM

3 Kasım Salı günü saat 23.59'a kadar devam edecek olan başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet'teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

ekran-alintisi-20201029121514.jpg

TEK TEK İNCELENECEK

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

KYK BURSU 2020 NE KADAR?

- Kredi ve ya burs 550 lira

- Yüksek lisansta bin 100 lira

- Doktorada bin 650 lira

BURS NEDİR ?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.