21 Kasım Hadi İpucu: Bi liran var mı kampanyası nedir?

21 Kasım Hadi İpucu: Bi liran var mı kampanyası nedir?
Hadi ipucu sorusu cevabı az önce belli oldu. Hadi Instagram'dan Yeşilay’ın çok ses getiren “Bi liran var mı?” kampanyasının hangi bağımlılık türleriyle mücadele ettiğini biliyor musun? diye sordu.

21 Kasım Hadi İpucu Cevabı belli oldu. Hadi bugün saat 12.30'da yayınlanacak olan yarışmasının ipucu sorusunu Instagram hesabından yayınladı. Bugünkü ipucumuz bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay’dan geliyor. Yeşilay’ın çok ses getiren “Bi liran var mı?” kampanyasının hangi bağımlılık türleriyle mücadele ettiğini biliyor musun? diye sordu. Hadi bugün 12 soruyu doğru bilen takipçilerine 6.000 TL değerindeki ödülü takipçileri ile paylaştıracak. 


HADİ İPUCU CEVABI

“Bi liran var mı?” kampanyası: Madde bağımlılarına verdiğiniz her lirayla belki siz de farkında olmadan, onların madde alımını kolaylaştırıyorsunuz.

screenshot_2-047.png

HADİ İPUCU: Bİ LİRAN VAR MI KAMPANYASI NEDİR

Dışarıda sizden para isteyen bir kişiyi geri çevirmemek, belki de farkında olmadan o kişinin bağımlılık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştırıyor. Yeşilay da bu şekilde amacına ulaşmayan paraları hatırlatmak ve paralarını daha değerli bir amaç uğruna kullanmalarını sağlamak amacıyla duyarlı tüm vatandaşlarımıza “Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun” diyor. “Bi’ liran var mı?” kampanyamıza destek olduğunuz için teşekkür ederiz. Bağışınız umut olsun.

Yeşilay, sokakta para toplamaz. Sizden sokakta Yeşilay adını vererek para isteyenlere itibar etmeyiniz.

Koruma ve önleme alanında yapılan eğitim programları ve projelerin yanı sıra rehabilitasyon sürecine de giren Yeşilay, şu an alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği vermektedir. Türkiye’deki tüm okullarda uygulanan ve yaş gruplarına özel hazırlanmış Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM), Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM), bağımlılıkları önleme alanında geliştirilen projelere verilen mali destek programları, yayınlar, bağımlılık arşivi, gençlik projeleri, üniversite ve kurum işbirlikleri, uluslararası arenadaki çalışmalarıyla Yeşilay dünyaya örnek ve lider sivil toplum kuruluşu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hem bu mücadeleye ortak etmek hem de çalışmaların sürdürebilirliğini sağlamak için de halkın desteğine ihtiyaç duyuyor.

Hadi bu akşam 12.30'da yayınlanacak. Hadi İpucu sorusu cevabına buradan ulaşabilirsiniz.