24 Kasım 2018 Cumartesi reyting sonuçları açıklandı

24 Kasım 2018 Cumartesi reyting sonuçları açıklandı
24 Kasım Cumartesi reyting sonuçları belli oldu mu? Erkenci Kuş mu, İkizler Memo-Can mı, Kalk Gidelim mi, Yeni Gelin mi? diziseverler hangi dizi reytinglerde birinci oldu merak ediliyor. 

24 Kasım 2018 Cumartesi reyting sonuçları açıklandı mı! Sorusu büyük merak konusu oldu. Her hafta olduğu gibi yine bu hafta da Erkenci Kuş mu, İkizler Memo-Can mı, Kalk Gidelim mi? Yeni Gelin mi? reytinglerde birinci oldu. Dün akşam reytinglerde başarısız grafik çizen Yeni Gelin dizisi 63. bölümüyle final yaptı. Peki cumartesi gecesine damgasını vuran hangi dizi oldu. Türk dizi programlarının ve yapımcılarının hayatında önemli rol oynayan reyting sonuçları ile ilgili detayları haberimizde derledik.

24 KASIM 2018 REYTİNG SONUÇLARI

İkizler Memo-can birinci sırada yer alırken, Yeni Gelin final bölümü ikinci sırada, Erkenci Kuş üçüncü, Gülbin Tosun ile FOX Ana Haber Hafta Sonu dördüncü olurken O Ses Türkiye ise beşinci oldu.

AB'de ise; O Ses Türkiye birinci, Erkenci Kuş ikinci, Gülbin Tosun üçüncü, Kalk Gidelim beşinci, İkizler memocan sekizinci oldu.
24-kasim-reyting.png

AB

screenshot_3-026.png

REYTİNG NE DEMEK

Her ülkenin, her şirketin, hatta borçlanmak isteyen her kişinin bir kredi değerliliği vardır. Kredi değerliliği genel olarak kredi açılacak devlet, şirket veya kişinin, alacağı bu borcu zamanında ve tam olarak geri ödeyip ödeyemeyeceğinin belirlenmesi amacıyla ölçülür. Bu ölçümde verilen nota kredi notu veya daha yaygın olarak yerleşmiş haliyle İngilizcedeki  rating sözcüğünün Türkçe okunuşuyla reyting deniyor. Ölçüm, ülkenin hem kendi parası cinsinden hem de yabancı para cinsinden yükümlülükleri için ayrı ayrı yapılıyor. 

Uluslar arası piyasalarda tahvil ihraç etmek isteyen ülke ve kuruluşların kredi derecelendirmesi almaları ve bu derecelendirmeden aldıkları reytinglerle bu ihracı yapmaları gerekiyor. Alınabilecek en yüksek kredi notu AAA (ya da Aaa), en düşük not ise D. Bu notlara, geleceğe ilişkin beklentileri göstermek açısından, + ya da – gibi işaretler ya da durağan, pozitif, negatif, gözlem altında gibi bazı açıklamalar eşlik edebiliyor. Uluslar arası borçlanma piyasalarına ihraç edilen tahvillerin yeterince talep bulabilmesi ve faizinin düşük olabilmesi için alınan kredi notlarının en az BBB düzeyinde (veya aynı düzeyi ifade etmek üzere en az Baa3) olması gerekiyor. Bu eşiğe yatırım derecesi (investment grade) bunun altındaki derecelere de spekülatif derece deniliyor. Başta ABD’dekiler olmak üzere kurumsal yatırımcıların spekülatif dereceli kâğıtları satın almaları güç olduğundan, bu piyasaya uygun fiyat ve vadeyle tahvil ihraç etmenin yolu yatırım derecesi almaktan geçiyor. Alınan kredi değerlilik notu yükseldikçe, ihraç edilen tahvilin miktarı artabiliyor, vadeler uzayabiliyor ve maliyet (faiz, komisyon vb.) düşebiliyor. Yatırım derecesinin altında kredi değerliliği taşıyan ülkelerin, ekonomilerinin genel gidişinin olumlu seyretmesi halinde, bu piyasalara tahvil satabilmeleri mümkün. Ne var ki maliyetler ona göre belirleniyor.