Adobe Türk illüstratörün çizimini ABD'deki reklam panolarında sergiledi

Adobe Türk illüstratörün çizimini ABD'deki reklam panolarında sergiledi
Yarattığı illüstrasyonlarla adeta görüntü şöleni oluşturan 27 yaşındaki çizer Yaşar Vurdem'in eserleri, Adobe firmasının dikkatini çekti.

Sanatçıyla iletişime geçen şirket, Billie Eilish çiziminin global reklamlarda kullanılabilmesi için Vurdem''den izin istedi.

Webtekno.com’da yer alan habere göre, yaptığı çizimlerle dikkatleri üzerine çeken 27 yaşındaki Yaşar Vurdem, bir ilke imza attı. Dünyaca ünlü Adobe firmasından çiziminin kullanılması için teklif alan ilk Türk tasarımcı oldu.

Cem Adrian ve Melek Mosso gibi ünlülerin albüm kapaklarının tasarımında rol alan Vurdem, en son ünlü şarkıcı Billie Eillish’in illüstrasyon çizimiyle dikkatleri üzerine çekti. Adobe ile görüşme yapan Vurdem, çizimin telif haklarını firmaya verdi. Bunun ardından Vurdem’in Billie Eillish çizimi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) billboardlarda sergilenmeye başladı.


“Türkiye’den kampanyaya katılan ve seçilen tek kişi benim”


Adobe’un kendine ulaşma serüvenini anlatan Vurdem, kampanyaya ülkemizden katılan tek kişi olduğunu söyledi. Bunun yanında çizim hayatına nasıl başladığından da bahseden sanatçının açıklamaları şu şekilde:

“Çizime küçük yaşlarda halamın teşvikiyle başladım. Kendisi de yağlı boya çalışmaları yapıyordu. Daha sonra 7-8 yaşında ben de yapmaya başladım. Üniversiteye geçtiğimde ise dijital çizim olayı başladı. Çizimin dijitalde de yapıldığını, bu çalışmaları, kitap kapaklarını, oyun illüstrasyonlarını gördüm. Bu maceram oradan başladı. 2021 yılı benim için çok garip geçti. Çünkü hem Cem Adrian’ın hem de Melek Mosso’nun albüm kapaklarını yaptım. Üzerine de böyle bir olay gerçekleşmesi benim açımdan çok şaşırtıcı oldu.”

Vurdem, bu başarıya bir gecede ulaşmadığını ve sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar çalıştığını söyledi. Yıllar boyunca bunu yaptığını söyleyen sanatçı, tasarım konusunda ilerlemek isteyenlere de aynı şeyi tavsiye etti.

“Bu işi yapacaklara benim tavsiyem, sürekli çalışmaları, pratik yapmaları. Çünkü ben de uzun yıllar boyunca çalıştım. Sürekli aynı şeyleri çalıştım, sürekli portre çalıştım ve böyle bir başarıyı elde ettim. İlerideki hedeflerim yine illüstrasyon alanında adımı dünya çapında duyurmak. Dünya’da Türkiye’yi temsil etmek istiyorum. Reklam kampanyalarından, çizim siparişlerinden, eğitim videolarından para kazanmaya çalışıyorum ve bir kazancım var”