Herkes 27 yıllık maaşı peşin yatınca ortadan kaybolan adamı konuşuyor. Mektupla istifasını vermişti

Herkes 27 yıllık maaşı peşin yatınca ortadan kaybolan adamı konuşuyor. Mektupla istifasını vermişti
Şili'de bir çalışan, maaşının 330 kat fazla yattığını fark edince, kayıplara karıştı. Dünyanın konuştuğu adam hakkında işvereni dava açmaya hazırlanıyor.

Maaşı yanlışlıkla yaklaşık 330 kat fazla yattı. 500 bin Peso yerine 165 milyon 398 bin 851 Peso aldı. Gıda üretim tesisinde çalışan kişi, önce durumu işverenine bildirdi, farkı iade edeceğini söyledi. Ancak bir daha ortaya çıkmadı. İşveren çalışan hakkında dava açmaya hazırlanıyor.
Dondurulmuş gıda üreticisi CIAL Alimentos''ta çalışan işçi, bir maaş bordrosu hatası nedeniyle maaşının yaklaşık 330 katı ödendikten sonra istifa etti ve ulaşılamaz hale gelerek sırra kadem bastı. İşçiye 545 dolar yerine 180 bin 418 dolar yatırıldı.

MÜDÜRÜNE BİLDİRMİŞ

İşçi dağıtım merkezinin müdür yardımcısına giderek maaşının 330 katının yatırıldığını söyledi. Müdür yardımcısı da bunu insan kaynakları departmanına bildirdi ve hatayı fark eden işçiden fazla paranın iadesini başlatmak için bankasına gitmesini istedi. İşçi de ertesi gün bankaya gideceğine söz verdi. Bu noktadan sonra işçinin fazla yatan parayı iade edeceği ve konunun kapanacağı düşünülüyordu. Ancak öyle olmadı

WHATSAPP MESAJLARINA BAKMADI

İşçi parayı iade etmedi ve CIAL Alimentos''tan gelen aramaları ve WhatsApp mesajlarını üç gün boyunca görmezden geldi. İşçi daha sonra avukatı aracılığıyla gönderilen bir mektupta istifasını sundu. O zamandan beri işçiden haber alınamadığı öğrenildi. Şirket, işçi hakkında suç duyurusunda bulundu, ancak herhangi bir tutuklama yapılmadı. Eski çalışan, şikayette fonları zimmete geçirmekle suçlanıyor.

İlgili Haberler