3 bakandan ortak corona virüs açıklaması

3 bakandan ortak corona virüs açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Turizm Bakanı ve Ticaret Bakanı ile düzenlediği ortak basın açıklamasında virüse ilişkin alınan son tedbirleri değerlendirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla gerçekleştirilen ortak basın toplantısından Türkiye'deki corona virüs tedbirlerine ilişkin son gelişmeler aktarıldı. 
Sağlık Bakanı Koca, toplantıda "Devletimiz tanı konulduğu bilgisini vermekte tereddüt etmedi, süreç içinde bilgi paylaşımlar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Koca, "Burada salgının seyri de okulların tatil edilmesini belirler" ifadesini kullandı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise sağlık ürünlerindeki fiyat artışlarına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Ticaret Bakanlığı olarak son dönemde arz talep dengesinde maske, sıhhi malzemelerde eldiven tulum gibi piyasalarda aşırı fiyat artışları oldu. İhracatta da artış oldu. Tabii bizim amacımız ihracatımızı engellemek değil. Önceliğimiz halkın sağlığı, halkın ulaşılabilir makul ve mantıklı fiyat seviyesinden alışverişini yapabilmesi. Önceliğimiz halkın bunlara istediği fiyattan ulaşabilir olması. Sağlık Bakanlığımızla orta görüşümüz piyasanın doyuma ulaşması. 2 bin 183 firmamızı denetime aldık. Bunlardan bazılarını soruşturma kapsamına aldık."

Bakanların açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularına cevap veren Fahrettin Koca'nın açıklamaları ise şöyle:

"Kolonyayı 60 derecenin üzerinde olmak kaydıyla Bilim Kurulumuz da tavsiye ediyor.

Dün ifade ettim. İli, bölgeyi, detaylı bilgiler aktarabilirdim. Ama biz şu dönemde vatandaşımıza en doğru bilgiyi vermekle sorumluyuz. Ancak kişisel bu anlamdaki mahremiyete de önem vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Şunu sadece vatandaşımız bilsin. Gereken tüm hassasiyet gösteriliyor. Aile ve temaslı grup dahil olmak üzere. Alınması gereken tedbirlerin alındığına emin olalım. Ben bu kadar söylemek istiyorum."