3. Havalimanı'nın adı 'Atatürk' olmayacak mı?

3. Havalimanı'nın adı 'Atatürk' olmayacak mı?
3. Havalimanı'nın açılış çalışmaları devam ederken, İGA Havalimanı İşletmesi AŞ CEO’su Kadri Samsunlu, isim konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

3. Havalimanı inşattının yapım süreci devam ediyor. 29 Ekim tarihinde açılması planlanan havalimanının isim tartışmalarına ilişkin İGA Havalimanı İşletmesi AŞ CEO’su Kadri Samsunlu, açıklamalarda bulundu.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar'ın haberine göre, 6 bilim insanının isim üzerinden araştırmalar yaptığını söyleyen Samsunlu'nun açıklamaları şöyle:

"6 bilim insanından oluşan bir ekip kuruldu, isim konusunda çalışmalar başladı. Söz konusu ekip, dünyadaki örnekleri araştırırken, ABD’den bazı havalimanlarına odaklandı:

Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havalimanı: 1920’lerde Atlanta Belediye Havalimanı adıyla temeli atıldı. 1971’de William B. Hartsfield’in adı verildi. 2003’te havalimanının adına Maynard H. Jackson da eklendi. Yani, halen dünyanın en büyüğü olan Atlanta Havalimanı, bir asırlık geçmişine katma değer sağlayan iki liderin adıyla faaliyet gösteriyor.

Reagan National Havalimanı: 1926’da Washington Havalimanı adıyla kuruldu. 1998’de William Jefferson Clinton, bir önceki Başkanı onore etmek için Ronald Reagan Washington Havalimanı olarak değiştirilmesini öneren Kongre kararını onayladı. O sırada Reagan hayattaydı. 2004’te vefat etti.

Houston Havalimanı: 1937’de William P. Hobby tarafından açıldı. 1969’da dönemin ABD Başkanı George Bush, bu havalimanını büyüten adımı attı. Şimdi, üst kimliği “Houston Havalimanı” olsa da, aynı zamanda “George Bush Kıtalararası Havalimanı” olarak da tanınıyor.

Bill ve Hilary Clinton Havalimanı: Arkansas’ta 1937 yılında Adams Fields adıyla açılan havalimanının adı, 2012’de “Bill ve Hilary Clinton” olarak değiştirildi.

İGA Havalimanı İşletmesi CEO’su Kadri Samsunlu, 6 bilim insanının yürüttüğü çalışmalar sırasında kendi kişisel görüşünü şöyle ortaya koydu:
Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ülkemiz için tartışılmaz bir değerdir. Böylesine büyük bir değerin bu tür kıstaslar içine sokulmaması gerekir."

 

İlgili Haberler