3. köprüde isyan

3. köprüde isyan
Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü nakit gişeleri nedeniyle oluşan kuyruğa isyan eden ağır vasıta sürücüleri, otoyolu trafiğe kapattı. Polisin araya girmesiyle eylem sonlanırken, sürücüler yetkililerden nakit gişe sorununa çözüm bulunmasını istedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla ağır vasıta araçların Fatih Sultan MehmetKöprüsü'nü kullanması yasaklandı. Ancak köprü gişeleri ve bağlantı yollarında sadece nakit gişelerinin çalışması, trafik yoğunluğuna neden oldu. Zorunlu olarak YSS köprüsünü kullanması gereken ağır vasıta araçların sürücüleri de duruma isyan etti. YSS bağlantı yolu Kemerburgaz mevkisinde yolu kapatan kamyon sürücüleri, yetkililerden nakit gişe sorununa çözüm bulunmasını istedi.

Saatlerdir trafikte olduğunu söyleyen bir sürücü "1.5 saattir burada bekliyoruz. Gelirken giderken sürekli para yazıyor" diye tepki gösterirken, bir başka sürücü ise, "Nakit gişeler yapılmış. Nasıl yapmışlar neden böyle yapmışlar onu da anlamıyorum. Biz burada sefer atıp para kazanmaya çalışıyoruz, nasıl kazanacağız bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Günlük 5 sefer atması gerektiğini anlatan bir hafriyat kamyonu sürücüsü ise "Öğle saatlerine geldik henüz 3. seferimi yapmaya çalışıyorum. Herkesin HGS'si var. Ya gişeler kaldırılacak ya da otomatiğe çevirmeleri gerekir" diye konuştu.