30 Ağustos töreninde protokol krizi

30 Ağustos töreninde protokol krizi
Burdur’un Bucak ilçesinde ilçe Kaymakamı ve başsavcı 15 dakika boyunca belediye başkanvekilinin çelenk törenine katılmasını bekledi. Başkanvekilinin törene katılmaması üzerine ise belediye başkan yardımcısı Oğuzhan Erdoğan apar topar törene geldi.

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, bu duruma tepki gösterirken “Bucak Belediye Başkanlığı olarak devlet erkânını 16 dakika, sıcağın altında bekletmek zorunda bırakarak çok büyük bir rezalet örneği sergiletmişlerdir” ifadelerini kullandı.

bucak-belediyesi.jpg

Yaşanan durumun bir rezalet olduğunu ifade eden Sönmez açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama etkinliklerinde,1926 yılında Belediyelik olan ilçemizde bugüne kadar görülmeyen bir rezalet yaşandı.

Bucak Cumhuriyet Meydanında Çelenk koyma töreni esnasında Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere, Sayın Cumhuriyet Başsavcımız, Garnizon Komutanımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amir ve Müdürleri, CHP, MHP, İYİ PARTİ İlçe başkanları olarak bizler, İYİ Partili İl Genel Meclis Üyesi belirtilen saat olan 09.00 da orda hazır bulunurken, Bucak Belediyesini temsilen hiçbir kimse yoktu, 16 dakika Devlet Erkanı bekletilerek, Belediye Başkan Yardımcısı olarak Ankara’dan özel getirilen  Oğuzhan Erdoğan, tatlı uykusundan kaldırılarak Çelenk Koyma ve 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamaya zorla getirtilmek zorunda bırakılmıştır.

e7264e82-28d9-4311-a5da-1299c28cd6bf-001.jpg

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ın izinli olduğu, kanunen yerine Vekil olarak bıraktığı AK PARTİ’Lİ Bucak Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özcan, Resmi olarak Bucak Belediye Başkan Yardımcısı olan Yasin Çiçek de törene katılmayarak Bucak Belediye Başkanlığı olarak devlet erkânını 16 dakika, sıcağın altında bekletmek zorunda bırakarak çok büyük bir rezalet örneği sergiletmişlerdir.

 Ayrıca AK Parti Bucak İlçe Başkanı Sayın Mustafa Oğuz’un bu konular üzerinde, AK PARTİLİ Bucak Belediyesini ve Bucak’ı rezil duruma düşüren bu olay ve AK PARTİ mensubu bu kişilere karşı sessiz kalmayacağını biliyor, Sayın Mustafa Oğuz Başkanımın Parti içi gerekli DİSİPLİN kurallarını işleteceğinden de hiçbir şüphe duymuyorum.

Bucak Cumhuriyet Başsavcımızın gözünün önünde gerçekleşen bu olayla ilgili gerekli Kovuşturma ve Soruşturmanın açılmasını Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir vatandaşı olarak arz ve talep ediyor, Cumhuriyet Başsavcılığımızı göreve davet ediyorum.

10f4f864-0864-4b07-b5c1-892db332a7a8-001.jpg

Bir Millette Şeref, haysiyet, namus ve insanlığın vücut bulabilmesi mutlaka o milletin hürriyet ve istiklaline sahip çıkmasıyla mümkündür. Bizlere kanları ile canları ile bu aziz vatanı armağan eden başta ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve Aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Şehitlerimize minnet borcunu ödemekten aciz Bucak Belediye Başkan Vekilini ve Belediye Başkan Yardımcılarını esefle kınıyoruz.

Sizler her ne kadar Cumhuriyeti Benimseyemeseniz de Türkiye Cumhuriyeti Sahipsiz kalmayacak ilelebet payidar kalacaktır. Aziz Şehitlerimizin iki elleri Ahirette sizlerin yakasında olacaktır.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun,

TÜRKÜM DİYEMEYENLERE İNAT, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…