30 bin konutun enerjisi çöpten çıkacak

30 bin konutun enerjisi çöpten çıkacak
Ordu'da günlük ortalama 250 ton evsel atık ile elektrik enerjisi üretilecek. Kentte bundan sonra atık sorununun olmayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Yıllara göre artış göstererek 7,0 megawaatt saate yani 30 bin konutun enerjisini üretecek hale getireceğiz” açıklamasında bulundu.

Ordu''nun Çaybaşı ilçesinde yer alan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nde her gün bertaraf edilen 250 ton atık, elektrik enerjisine dönüştürülecek. Yıllara göre artarak 7,0 megawatt saat enerji üretimi yapılacak tesiste Büyükşehir Belediyesi atığı ekonomik kazanç haline dönüştürecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu''ndan (EPDK) alınacak kesin kabulün ardından enerji üretiminin, 2021''in Mart ayı itibarıyla başlatılması planlanıyor.

‘30 BİN KONUTUN ENERJİSİ ÜRETİLECEK’

Yapılacak çalışmaların çevre ve doğaya uygun yürütüleceğini ifade eden Güler, kentte atık sorununun olmayacağını belirtti. Çaybaşı ilçesinde her gün 550 ton atığın yaklaşık 250 tonunun geri dönüştürülemeyen, değeri olmayan atıklardan oluştuğunu söyleyen Güler, "Biz bu atıklardan enerji üreterek onları değerli hale getireceğiz. Tesisimizde kurulan enerji dönüşüm sistemiyle atıktan elektrik enerjisi üretmeye başladık. Tesisimizde üretim için gerekli her çalışmayı bitirerek üretime hazır hale getirdik. Kısa bir süre içerisinde de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu''ndan alacağımız kesin kabul sonrası üretimi başlatacağız. İlk etapta 1,4 megawaat saat ile başlangıç yapacağımız tesisimizde yıllara göre artış göstererek 7,0 megawaatt saate yani 30 bin konutun enerjisini üretecek hale getireceğiz. Yapılacak çalışma son derece çevre dostu, doğayla uyumlu bir üretim olacak. Ordu’da atık, artık sorun olmayacak.” açıklamasında bulundu.