390 bin liraya sıfır otomobil! İkinci el piyasasını bitirecek

390 bin liraya sıfır otomobil! İkinci el piyasasını bitirecek
Çinin en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Changan 390 bin liralık Alsvin modeli ile Türkiye pazarına giriyor.

Türkiye'deki otomobile olan yoğun talep Çinli üreticilerin dikkatini çekti. Son alınan bilgilere göre Changan markası da Alsvin modeli ile Türkiye'ye geliyor. Kasım ayına kadar Changan Türkiye pazarına girecek. Changan’ın ülkemizde satacağı ilk model otomobili Alsvin olacak.

YARI FİYATINA SATILACAK

173146191-changan-alsvin-17.jpeg

Donanım açısından konforu düşük olan otomobil, güçlü bir motora da sahip değil. Ayrıca çarpışma testlerinden de anca 3 yıldız almayı başardı. Genel hatlarıyla Fiat Egea'yı andıran otomobil bu eksikliklere rağmen fiyatı ile göz dolduruyor. Türkiye'nin uzun süredir en çok satılan araba modeli Egea 729 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu da gösteriyor ki yeni gelecek otomobil neredeyse Egea'nın yarı fiyatına satışa sunulacak.

İKİNCİ EL PİYASASININ BİTİRECEK

Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Changan'ın Asya pazarında en çok rağbet gören modelinin ise Alsvin olduğu vurgulanıyor. 1.2 atmosferik motoru ile dikkat çeken Changan Alsvin 70 beygir güç üretiyor. 400 bin TL’nin altına yeni bir otomobilin Türkiye pazarına girecek olması ikinci el piyasasında tüm dengeleri altüst edecek.

173147254-changan-alsvin-14.jpeg

Changan’ın Türkiye pazarına önümüzdeki Kasım ayına kadar giriş yapması bekleniyor. Buna rağmen Alsvin satışları Ekim ayında başlayacak. Ön satışlar sonrası fiyatların değişebileceği söyleniyor. Güncel fiyatlar ve döviz kurlarına göre Alsvin’in fiyatı vergiler dahil 390 bin TL civarında olacak. Bu arada ortaya çıkacak olan ek vergiler de fiyatları artırabilir.

CHANGAN HANGİ SEGMENTTE?

173144316-changan-alsvin-12.jpeg

B sınıfı segmentinde yer alan sedan Changan Alsvin'in, 1.2 litrelik atmosferik motor ve manuel vites seçeneği ile geleceği iddia edildi. Aracın 1.4 litre benzinli ve 1.5 litre otomatik versiyonları da bulunuyor. Aracın 1.2 litrelik motor seçeneğinin ise 85 beygir güce sahip olduğu ifade edildi.

CHANGAN ALSVİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

1.2 benzinli 85 beygir manuel

1.4 benzinli 99 beygir manuel

1.5 benzinli 106 beygir DCT otomatik

CHANGAN ALSVİN DONANIMLARI

Changan Alsvin öne çıkan donanımları

7 inç ekran

start stop

15 inç jant

elektrikli ayna

ABS

ESP

Changan Alsvin boyutları

Uzunluk 4390 mm

Genişlik 1725 mm

Yükseklik 1490 mm

Changan Alsvin bagaj hacmi

Bagaj hacmi 410 litre

Kaynak: Cumhuriyet

İlgili Haberler
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum