“Türkiye’de bir utanç tablosu yaşanmıştır!”

“Türkiye’de bir utanç tablosu yaşanmıştır!”
“Türkiye’de bir utanç tablosu yaşanmıştır!”

Ümraniye Davası sanıkları hakkında hazırlanan iddianameye asker ve siyasilerden sert tepki geldi: Yıllarını terörle mücadeleye v

Ümraniye Davası sanıkları hakkında hazırlanan iddianameye asker ve siyasilerden sert tepki geldi: Yıllarını terörle mücadeleye verenler, sistematik bir şekilde terör örgütü elebaşı gibi cezalandırılıyor

 

Ümraniye Davası’nın önceki günkü duruşmasında Savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in, sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemine emekli askerler ve siyasilerden tepki geldi. Ümraniye ve Balyoz davalarıyla şu an devam etmekte olan İmralı sürecinin birbirleriyle irtibatlı olduğunu iddia eden emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, şunları söyledi: “Bir taraftan Orta Doğu yeniden yapılandırılıyor bir taraftan da Türkiye’nin yönetim şekli tekrar gündeme getiriliyor. İmralı süreci adı altında yeni bir süreç başlatıldı. Bu süreçte bebek katili Abdullah Öcalan başrole oturtuldu. Bu sürece en etkili muhalefet edecek olan da Türk Silahlı Kuvvetleriydi. Ümraniye ve Balyoz davaları nedeniyle TSK’nın böyle bir muhalefet gücü kalmadı. Terörist başıyla, bir Genelkurmay Başkanı’nın aynı cezaya çarptırılmasının istenmesi trajikomik bir durum. ”

 


Yıllarını verdiler

 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, “Türkiye’de terörle mücadele edenler cezalandırılıyor” diye konuştu. CHP’li Tezcan, şöyle dedi: “Türkiye’de terör örgütü liderleri ödüllendirilip kahraman haline getirilirken, yıllarını terörle mücadeleye verenler sistematik bir şekilde terör örgütü elebaşı gibi cezalandırılıyor. Bu bir utanç tablosudur.  21. yüzyılda Türkiye’de bir utanç tablosu yaşanmıştır. Bir mesaj taşıyor mu bilemem, bir mesaj niteliği taşısın ya da taşımasın bu, TSK’yı terör örgütü kabul etmek demektir. Bu davaların başından bu yana çizilmek istenen tablo budur.” 

 


Adı konulmamış savaş

 


MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da  “Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devletiyle adı konmamış savaş ilan edilmiştir” dedi. Mehmet Şandır, şunları söyledi: “Türk milletinin egemenlik hakları, Erdoğan’ın başkan olma hayaliyle teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın serbest kalma hesabı arasında pazarlık masasında peşkeş çekiliyor.”