Bakan Karaismailoğlu'ndan araç garantisi tartışmalarına ilginç yanıt: Hesap hatası yok. Bu matematik

Bakan Karaismailoğlu'ndan araç garantisi tartışmalarına ilginç yanıt: Hesap hatası yok. Bu matematik
Habertürk TV’de Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "45 bin araçlık garanti veriliyor, 6 bin araç geçiyor, burada bir hesap hatası yok mu?" sorusuna "Kesinlikle yok. Bu matematiktir." dedi

18 Mart''ta açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü''nün geçiş ücreti tartışması sürerken Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu''nun konuyla ilgili son açıklaması yine şaşırttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın doğum gününde açılması planlanan ancak tepkiler üzerine 18 Mart''a ertelenen 1915 Çanakkale Köprüsü''nün geçiş ücretinin 200 TL olduğu açıklanmıştı. İlk hafta geçişlerin ücretsiz olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ondan sonra 200 liracık. İnsanlar hem hizmet istiyor hem de ‘bedava olsun’ diyor, böyle bir şey olmaz" demişti. Geçiş ücretine ve geçiş garantisine ilişkin tartışmalar sürerken günlük 45 bin araç garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışından 10 gün sonra dün sadece 6 bin aracın geçtiğini duyurmuştu.

 

“KESİNLİKLE HESAP HATASI YOK, BU MATEMATİKTİR”

Habertürk TV''de Kübra Par''ın Açık ve Net programında soruları yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, 45 bin araç geçiş garantisi verilen ancak 6 bin araç geçen 1915 Çanakkale Köprüsü''ne ilişkin, “Burada bir hesap hatası yok mu?” sorusuna “Kesinlikle yok. Bu matematiktir. 12 yıllık işletme süresi var. İşletmesinin 4. 5 yılına gelince artacak. 45 binin üstüne geçtiği zaman devletin para ödemediği gibi gelir akışı gelmeye başlayacak” yanıtını verdi.

Yap-işlet-devret modelinde ise devletin kasasından kuruş çıkmadığını tam tersine hazineyi doldurduğunu ileri süren Bakan Karaismailoğlu, “Bunlar kamu bütçesinden de yapabilirdi. Ama o zaman Anadolu''da yapılan pek çok projeyi yapmayacaktınız. 1. Boğaziçi Köprüsü''ne yapıldığından Anadolu''da birçok yatırım yapılamamıştı” dedi.

İlgili Haberler