45 yaşındaki okul müdürü korona virüsten hayatını kaybetti

45 yaşındaki okul müdürü korona virüsten hayatını kaybetti
Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü 45 yaşındaki Atilla Altuntaş, korona virüs nedeniyle geçen hafta hayatını kaybetti. Öğretmenlerin aşılanmadan yüz yüze sınavların yapılmasıyla vaka sayılarının arttığı belirtilirken, lise perşembe gününe kadar karantiya alındı.

Türkiye''de korona virüs vakaları artmaya devam ederken, bir acı haber de İstanbul''dan geldi. 18 yıldır öğretmenlik yapan ve 2014''ten beri de Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi''nde okul müdürü olarak görev yapan 45 yaşındaki Atilla Altuntaş, geçen hafta hayatını kaybetti.
 
Gerçek Gündem''den Yurdagül Uygun''un haberine göre; 15 Mart''ta korona virüs tanısı konduktan tam bir hafta sonra, 23 Mart''ta hayatını kaybeden Altuntaş''ın eşi ve çocuğunun, ayrıca okul baş müdür yardımcısının da korona virüs olduğu belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen İş yeri Temsilcisi Ali Güneş, ekim ayından beri okulda 16 vaka olduğunu ancak sekizinin son iki haftada meydana geldiğini anlattı.

Güneş, Altuntaş''ın vefatı üzerine okulda pazartesi gününe kadar eğitime ara verildiğini belirterek, “Bugün de kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürü ile yapılan görüşmelerden sonra perşembe gününe kadar süre uzatıldı. Biz sendika olarak cuma gününe kadar uzatılması için talepte bulunmuştuk. Belki çarşamba günü yeniden ele alınır ve uzatılır” diye konuştu.

TEMEL SORUN ÖĞRETMENLERİN AŞILANMAMASI

Korona virüsle mücadelede okul idaresinin elinden geleni yaptığını kaydeden Güneş, şöyle devam etti:

“Okulda, 9, 10 ve 11''inci sınıfların uygulamalı dersleri yüz yüze yapılıyor. Bir yandan da yüz yüze olmayan derslerin sınavları yapıldı. Son iki haftada sınav atmosferine geçildi. Temel sorun, öğretmenlerin aşılanmaması. Öncelikli olarak okul idaresi aşılanmalıydı. Çünkü en riskli grup okul idaresi. Sabah 8''den akşam 5''e kadar çalışıyorlar. Öğrenciyle, veliyle en çok temas halinde olanlar okul idarecileri. Bir çok okulda aynı sorun var. Okul idarecileri yayıcı durumuna geçti. Aileleri de Kovid oldu.”
 
Öğrencilerden de korona virüs vakalarının çıktığını ifade eden Güneş, bu süreçte en çok okul idaresinin yıprandığını ve mağdur olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin aşı olması durumunda bu sonucun yaşanmayacağının altını çizen Güneş, “Bu yaşadığımız, tedbir alınmadan bu sürecin başlatılmasının yarattığı sonuçtur. Tedbir alınarak başlansaydı, bu kaybı yaşamayacaktık belki de. Diğer yandan birçok öğretmen tedirgin. Annesiyle yaşayan, evinde ağır hasta olan öğretmen arkadaşlar var. Çok ciddi sıkıntı yaşıyorlar” diye konuştu.