660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için seyirci kararı

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için seyirci kararı
660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, er meydanına kapasitesinin 3'te 1'i oranında seyirci alınarak gerçekleştirileceği açıklandı.

Hürriyet''te yer alan habere göre, yeni tip korona virüs salgınında uygulanan tedbirler nedeniyle spor müsabakalarına seyirci yasağı getirilmişti. Vaka sayılarının düşmesi ve aşılama sürecinin hızlanmasıyla birlikte yasaklar yavaş yavaş gevşetiliyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl 660’ıncısı gerçekleştirilecek olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine seyirci izni çıktığın açıkladı. Gürkan, güreşlerin Kırkpınar Er Meydanı kapasitesinin 3’te 1’i oranında seyircili alınarak yapılacağını belirtti.

"4.300 CİVARINDA SEYİRCİ ALACAĞIZ"

Gürkan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı görüşmeler gerekse bizim taleplerimiz sonucunda kapasitemizin 3’te 1’i oranında seyircili yapılmasına izin verildi. Tarihi Kırkpınar Er Meydanı’nın 13 bin koltuk kapasitesi var. Bunun 3’te 1’i olan yaklaşık 4 bin 300 civarında seyirci alacağız. Hangi şartlarda ve hangi koşullarda alacağımız İçişleri Bakanlığının 27 Haziran’da çıkarmış olduğu kademeli normalleşme 3’üncü etap genelgenin 3’üncü maddesinde yer alan temizlik, maske ve mesafe kuralına uyarak ve girişte ateş ölçerek 660’ıncı Kırkpınar’a kapasitemizin 3’te 1’i olan 4 bin 300 civarında seyircimizi alacağız” dedi.

İlgili Haberler