8 ilde büyük operasyon! 'Ablalar'a gözaltı...

8 ilde büyük operasyon! 'Ablalar'a gözaltı...
FETÖ soruşturması kapsamında 8 ilde örgütün kadın yapılanmasına yönelik olarak operasyon düzenlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyon kapsamında örgütün kadın yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Elazığ merkezli 8 ilde gerçekleştirilen 'kadın yapılanması' operasyonunda haklarında gözaltı kararı verilen 33 kişiden 21'i yakalandı.

EV ABLASI, EVLİLİK SORUMLUSU VE DAHASI...

FETÖ'nün kadın yapılanması içerisinde bulunan ve aralarında bölge sorumlusu, ev ablası, büyük bölge talebe mesulü, yurt sorumlusu, mütevelli heyeti üyesi, imam, cemaat içi evlilik işlerini düzenleyenlerin bulunduğu kişilere yönelik Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturmada bu kişilere mali destek sağlayanlar da yer aldı. Bu kapsamda 33 kişi hakkında soruşturma başlattı.

8 İLDE BÜYÜK 'FETÖ ABLALARI' OPERASYONU

Gözaltı kararı verilen 33 şüphelinin yakalanması amacıyla Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinasyonunda Elazığ, Kayseri, Mersin, Osmaniye, Bingöl, Manisa, Gaziantep ve Malatya'da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

33 KİŞİDEN 21'İ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda 21 kişi gözaltına alındı, 12 şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.

İZMİR'DE DE OPERASYON

Terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen ve beraberinde tutuklanan 18 kişinin soruşturma kapsamında İzmir, Ankara, Erzurum ve Manisa'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Hakkında yakalama kararı olan 33 kişiden 23'ü gözaltına alındı.

"KURBAN" ADI ALTINDA PARALAR TOPLANIYOR

"Himmet ve kurban" adı altında FETÖ'ye finansal destek sağlayan zanlıların çoğunluğunun esnaflardan oluştuğu öğrenildi. Toplanan kurban paralarının Pensilvanya'ya gönderildiği iddia edildi. Aramalar sonucunda kurban bağış makbuzları, dijital malzeme ve Fetullah Gülen ile çekilen fotoğraflar ele geçirildi.

ALFEMO MAĞAZALARI SAHİBİ DE ÖRGÜT İÇİNDE

Firari şüpheliler arasında, "Alfemo mağazalarının sahibi" Hacı Ramazan Davulcuoğlu, terör örgütünün sözde İzmir Adliyesi imamı Mustafa Sayın Erdoğan, FETÖ/PDY'nin sözde Doğu Anadolu sorumlusu İhsan İnal, yine sözde Güneydoğu Anadolu sorumlusu Mehmet Kocatürk, terör örgütünün "Kadim abisi" olarak bilinen, Yusuf Bekmezci ile Güneş Sürücü Kursları sahibi Recep Güneş olduğu öğrenildi.