Bakan Nebati kötü çocuk Sisi'ye gidiyor!

Bakan Nebati kötü çocuk Sisi'ye gidiyor!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katılmak üzerine 1 Haziran'da Mısır'a ziyaret gerçekleştirecek. Nebati'nin ziyareti, 9 yıl aranın ardından Mısır'a bakanlık düzeyine yapılacak ilk ziyaret olacak.

Türkiye Mısır ile normalleşme adımlarına başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''nin 1 Haziran''da İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katılmak üzere Mısır''a gideceği öğrenildi.

Nureddin Nebati''nin ziyareti, 9 yıl aranın ardından Mısır''a bakanlık düzeyine yapılacak ilk ziyareti olması sebebiyle dikkat çekiyor.

9 YILIN ARDINDAN BİR İLK

Nebati''nin ziyareti, 2013 yılında gerçekleşen askeri darbenin ardından ilişkilerin durma noktasına geldiği Mısır''a, 9 yılın ardından bakan düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olarak dikkati çekti.

Türkiye ve Mısır’ın ilişkisi son yıllarda donma noktasına gelmişti. 2011 yılında başlayan ve Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in devrilmesiyle sonuçlanan Arap Baharı sonrasında Ankara-Kahire hattında her şey 2013 yılında bozuldu. Mursi’nin 2013 yılında devrilmesi sonrasında ilişkiler gerildi.

Mısır’ın Cumhurbaşkanlığı koltuğuna General Abdülfettah Sisi gelince de iki ülke arasındaki ilişkilerde bir iyileşme yaşanmadı.

Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkiler ilk olarak 2021 yılında normalleşme sürecine girmiş, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında bir heyet, Mısıra giderek istikşafi görüşmeleri başlatmıştı.

Akabinde Mısır heyetinin bu kapsamda Türkiye''ye gelmesi ile yeni bir diyalog süreci başlatılmış ve ilerleyen süreçte karşılıklı olarak büyükelçilerin yeniden atanması konusunda iyi niyetler ortaya konmuştu.

İlgili Haberler